Forrige recordNæste record   1910 • Gustav Wied
Skive til "Det Kongelige KjĂžbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderskab"


Skiven som Gustav Wied, og alle øvrige skydebrødre efter de gældende regler i "Det Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderskab", skal give til selskabet. Skivens motiv er "KASTELLET" - Gustav Wieds bopæl på hjørnet af Byvolden og Hedegade, og det er tydeligvis en herlig sommerdag. I forgrunden ses et porcelænsblækhus med en skrivefjer, og til venstre for blækhuset ses Gustav Wieds signatur, og til højre datoen 9. aug. 1911 Skiven måler 61 cm i diameter. Det skal bemærkes, at skiven er affotograferet under vanskelige forhold i en lidt skæv vinkel, og fotoet er således ikke helt identisk med originalen set direkte forfra.


Gustav Wieds skive er ophængt i "Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Dansk Broderskab´s" lokaler - Den Kongelige Skydebane - SØLYST i Klampenborg. Skiven må siges at være i godt selskab, omgivet bl.a. af skiverne fra digteren Adam Oehlenschlæger, billedhuggeren Bertel (Albert)Thorvaldsen, visemageren og statstelegrafdirektøren Peter Faber samt digteren Knud Lyhne Rahbek fra Bakkehuset på Frederiksberg.


Maleren Ole Søndergaard har i 1910 malet denne skive, som nu befinder sig på Roskilde Museum. Denne skive er "kun" 43 cm. i diameter. Meget taler for, at der er tale om et forarbejde - en slags "skitse" til godkendelse hos Gustav Wied, hvorefter kunstneren har frembragt det endelige værk i et lidt større format (61 cm i diameter).

 

Tilbage til listen