Forrige recordNæste record  Sponsor for 1943 er Café Fjordglimt  

Den hyggelige café med panoramaudsigt over Roskilde fjord

På Vigen Camping, ved strandparken, har i årtier ligget en lille købmandsforretning – en ”tut”, der forsynede campingpladsens og strandens gæster med alt fra is og øl til dåsemad og spegepølse. Forretningen var også stedet, hvor Roskildes borgere lige kunne smutte ud og hente fornødenheder, uden for normal åbningstid, i årene med den restriktive lukkelov.

Med udgangen af 2014-sæsonen var det slut med den lille dagligvareforretning. Det efterfølgende forår kunne Café Fjordglimt slå dørene op til et økologisk oplevelsessted, der er en køretur værd for byens borgere.

Café Fjordglimt ligger bag majestætiske høje træer, der skærmer mod den hårdeste vind fra fjorden. Som navnet antyder, er der mellem træerne tydelig udsigt udover stranden til Roskilde fjord, hvor der på de bedste dage er den smukkeste udsigt til byen med den smukke domkirke, og Bognæs skov i horisonten.

Café Fjordglimt har åben i weekenderne i foråret, og i sommerperioden dagligt i tidsrummet 8-22. Fra morgenstunden sælges morgenbrød, wienerbrød og et stort udvalg af lækre sandwiches. Der serveres ligeledes en dejlig økobrunch med sunde, velsmagende og delikate spiser.

Blandt caféens retter kan nævnes sandwich-menuer bestående af mør oksebøf, røget laks, parmaskinke eller grøntsagsbøf serveret i en sprød økologisk fuldkornsbolle, med salat, agurk og frit valg mellem vores forskellige hjemmelavede pestoer og aïoli samt hjemmelavede syltede rødløg eller krydrede langtidsbagte tomater. Hertil serveres sprøde kartofler med valgfri dip.

Café Fjordglimt tager imod selskaber fra 20 til 60 personer. Her kan vælges tre forskellige henholdsvis forretter, hovedretter og desserter. Der er reducerede priser til børn under 12 år.
Der er mulighed for at tilvælge barpersonale og freeplay på jukeboks og spillemaskiner.

Skal festen holdes derhjemme, er Café Fjordglimt også værd at kontakte. Et bredt udvalg af tre retters menuer tilbydes ud af huset. Mangler man plads til et arrangement, er det muligt at booke Café Fjordglimts lokaler.

På de lyse sommeraftener tilbyder Café Fjordglimt underholdning lørdagaftener. Her bliver spillet op med en stribe af gode navne, der byder på iørefaldende jazz, folkemusik, visesang og meget andet.

En søndagscykeltur til Vigen kan anbefales. I caféen blandt de grønne bakker i skønne naturoplevelser kan nydes en god kop kaffe med et stykke hjemmebagt kage eller en is.

Når vejret er til det, serveres den gode mad på den store terrasse med den opbyggede grill. Ved særlige lejligheder opstilles festtelte. Selve caféen er hyggeligt indrettet i lyse lokaler med indbygget pejs.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: