Forrige recordNæste record  Sponsor for 1945 er Anytime  

Urmager, garderhusar og stilladsarbejder

På hjørnet af Algade og Sct. Peders Stræde lå for 250 år siden den lokale brandstation. Mange af os vil fra vores barndom huske legetøjsforretningen ”Den Blå Butik” på adressen. Gennem en årrække har forretningen nu været kendt som stedet, hvor der handles med ure, smykker, guld og sølv.

Anytime ejes i dag af Dennis, med det set i relation til faget, specielle efternavn Sølvsten. Dennis Sølvsten kom i lære i 1989 hos urmager Lars Mathiasen i Hedehusene. Efter endt læretid i 1993 blev soldatertiden aftjent hos garderhusarregimentet, inden levebrødet i et par år blev urmagerfaget i København. Den gamle læremester kaldte, så Dennis blev atter ansat i Hedehusene som sælger og serviceurmager frem til slutningen af 90´erne.

Noget nyt skulle prøves, og det blev i den grad anderledes. Dennis Sølvsten tog et halvt års tid til Thailand, hvorefter han en halv snes år ernærede sig som stilladsarbejder. Det hårde arbejde duede dog ikke i længden, så Dennis vendte tilbage og blev ansat hos Lars Mathiasen, i forretningen i Roskilde, der på det tidspunkt lå i Algade 17, under navnet Anytime. Anytime findes mange steder i landet, men har hver især egen indehaver. Forretningerne bærer samme navn og udveksler erfaringer. Anytime har landsdækkende bytteservice og i nogle tilfælde fælles indkøb.

Forretningen er siden rykket lidt op af gaden til nummer 21, hvor Margit Hansen tidligere havde sin guldsmedeforretning. I 2011 overtog Dennis forretningen, der i dag brødføder to fuldtids- og en halvtidsmedarbejder foruden Dennis selv. Fra tid til anden er tillige ansat en urmagerelev.

Dennis er specialist i antikke ure, men servicerer ure af alle slags. Udskiftning af batterier, glas og urremme er en stor del af forretningens virke. Ofte serviceres kunderne fra dag til dag, eller mens man venter.
Forretningen tilbyder tillige reparation af smykker, gravering, huller i ørerne og vurdering i forbindelse med tyveri.

Anytime forhandler primært ure og smykker. Blandt mærkerne kan nævnes Christina London Design, Lund Copenhagen, Certina, Rosendahl og Arne Jacobsen.

Anytime er medlem af Roskilde Handel. Her kan betales med diverse kort, herunder Forbrugsforeningskort, samt MobilePay.

I 2013 blev Dennis Sølvsten som den yngste urmagermester optaget i Uhrmager Lauget i Kjøbenhavn.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: