Forrige recordNæste record  Sponsor for 1956 er Bergamo Pizzaria  

Fra købmandsforretning til diskolyd og pizzaria

Tilbage i 60´erne lå de små købmandsforretninger inden for et stenkast i rækkevidde. På Helligkorsvej på strækningen mellem Borgediget og Sønderlundsvej lå alene syv købmandsforretninger. Blandt disse var købmand Mogensen i nummer 6.
Efter købmandens død i starten af 70´erne flyttede Jørgen Brandt sin elorgelforretning, der tidligere havde ligget på Bredgade til stedet. Senere købte han ejendommen.
Med årene skiftede forretningen karakter, men stadig inden for den elektroniske branche. Det blev til handel og installation af højtaleranlæg, walkie talkies, antenneanlæg og ikke mindst diskoteksanlæg med lyd og lys, der på det tidspunkt var på sit højeste.

Jørgen Brandt var driftig og omstillingsparat. Han så nye muligheder og besluttede at ombygge butikslokalet til grillbar. Navnet blev Sct. Jørgens Grill, inspireret af indehaverens fornavn og den nærliggende bydel.

I november 1978 åbnede Sct. Jørgens Grill. Som det var helt almindeligt dengang, var udvalget pølser, bøfsandwich, grillstegte kyllinger, parisertoast og forårsruller. Der var ikke stole til kunderne, men høje borde, så man kunne spise stående. Dette, fordi siddefaciliteter ville kræve toiletforhold. Dette var ikke til rådighed i lokalet, der alene var i stueplan. I lokalet var opstillet spillemaskiner og to pinball flippermaskiner, der var meget populære på den tid. Børnene fra den nærliggende Duebrødre skole stod i kø ved maskinerne i spisefrikvarterene.

I 1980 flyttede Jørgen Brandt til Irland og afhændede forretningen. Gennem de mange år har der været flere ejere, og Sct. Jørgens Grill blev først til Mickeys Place og siden Bergamo Pizzaria. Naturligvis har menukortet udviklet sig med årene. 70´ernes foretrukne er i dag erstattet med pizza, durumruller, kebab og forskellige kød- og fiskeretter.

Forretningen er udbygget siden den spæde start. I dag er der borde og stole såvel i selve forretningslokalet som nogle trin op i det, der engang var baglokale. I de lyse tider er det muligt at spise ude på en hyggelig terrasse med udsigt til haven.

Bergamo Pizzaria har et stort og alsidigt udvalg af mad og drikkevarer. Af sidstnævnte tilbydes såvel sodavand som øl og vin. Menukortet har alt fra den klassiske burger til samlede menuer, salater, børnemenuer og desserter.

Bergamos Pizzaria har åbent fra formiddag til op af aftenen. Maden kan bestilles online, hvorved der opnås rabat. Forretningen er tilknyttet den landsdækkende meal4you.dk kæde. Fra maden er bestilt, kan den leveres inden for en halv time.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: