Forrige recordNæste record  Sponsor for 1970 er Klosterk├Žlderen  

Byens hyggelige kælder for ølentusiaster

I den lille smøge Store Gråbrødrestræde, der ligger centralt i Roskilde tæt ved Hestetorvet og parallelt med Algade, har det i mange år været muligt at slukke tørsten i hyggelig atmosfære. Helt tilbage i 1848 åbnede Hans Andersen "Hotel Frederikstad". I 1896 kunne man læse følgende reklametekst; Værelser med lys til 1,50 kr. pr. nat samt moderation for længere ophold, diner til 1 kr. og mindre frokostretter 30 øre.
Siden kom stedet til at hedde Landmands-Hotel, og i mange var navnet Promenaden, der havde sine op og nedture, indtil stedet lukkede i 2014.

Naboejendommen har gennem årene huset såvel Cafe Svogerslev, Gråbrødre Vinlager og senest Restaurant Shanti. Et lille stykke længere henne af gaden ligger socialdemokratiets stifter Louis Pios fødehjem. Her har blandt andet ligget spisestedet "Hos Mester", "Spiseloftet" og en tyrkisk restaurant.

I smørhullet midt imellem de nævnte bygninger ligger nummer 23, der ligeledes har budt gæster inden for til et godt glas gennem årene.
”I 1980´erne var Klosterkælderen helt klart et in-sted i byen, hvor der ofte var stuvende fuldt både i kælderen og i gården. Klosterkælderen holdt på formerne og havde stil. Gæsterne skulle drikke af glas, og hvis håndbajeren blev svunget, var det med risiko for at blive smidt ud.
Klosterkælderens storhedstid som værtshus fortsatte op i halvfemserne, inden en række mindre vellykkede etablissementer fyldte lokalerne frem til 2010, hvor det var slut for en periode. I 2015 var det tid til Klosterkælderens tilbagevenden.

Klosterkælderen er vendt tilbage som Roskildes sted for ølentusiaster. Klosterkælder tilbyder op til 100 forskellige specialøl. I baren findes 15 fadølshaner, hvor de 10 er dedikeret til specialøl. Skulle man ønske en kølig grøn Tuborg, står den også på kortet.
Klosterkælderen er ikke kun et sted for feinschmeckere. Alle er velkomne, også de unge på 18 år, så længe de opfører sig ordentligt. Klosterkælderen er stedet for alle, der kan lide god øl og spiritus. Her tilbydes byens bedste udvalg af whisky, rom og gin, ligesom der også serveres et godt glas vin.

Ønskes en særlig oplevelse, kan arrangeres ølsmagninger efter ønske, hvor alle husets forskellige øl kan komme i spil. Her kan arrangeres besøg af dygtige specialister, der gerne kommer og fortæller om øllet.

Kælderen har byens hyggeligste røgfrie ølbar. Skulle man have trang til smøgen, er man velkommen til at sætte sig i gårdhaven.

I Klosterkælderen er der ingen spillemaskiner, jukeboxe eller storskærme med sportskanaler. Til gengæld spilles hyggemusik, og næsten hver torsdag er musikken live. I den hyggelige atmosfære er det muligt at benytte to dartbaner, backgammon, raflebægre, spillekort og andre spil.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: