Forrige recordNæste record  Sponsor for 1976 er GetSpirits Distillery  

Den er fin med kompasset

På Ringstedvej 73 startede i 2016 et iværksættereventyr af stor interesse for mange. Ægteparret Inge Lise Schou og Carlo Lund kastede sig ud i noget så eksotisk som at etablere et romdestilleri.

Virksomheden GetSpirits Distillery startede med et kobberanlæg fra en producent i Tyskland. Foruden at producere de ædle dråber i en alkoholprocent på 87-88 før fortynding, er planen at tilbyde aftener, hvor deltagerne kan nyde de gyldne dråber med et måltid tapas, samt åbning af en rom-skole, hvor deltagerne kan få det fulde indblik i processen fra gæringen af melassen, rommens sukkerørsbaserede grundkomponent, til den færdige spiritus.

Carlo har en lang karriere inden for it-branchen bag sig, blandt andet som stifter af softwarevirksomheden Tabulex, mens Inge Lise har arbejdet som sygeplejerske på forskningsområdet. Da parret fik en noget speciel introduktion til piraternes foretrukne levnedsmiddel, blev de tændt på nye eventyr. Under stormen Bodil i 2013 stod parret som frivillige værter for genhusning af en familie, der var blevet ramt af naturens luner. Som tak for hjælpen blev de af manden i den stormflodsramte familie inviteret til whiskysmagning i hans Skjold Burne vinforretning. Det var meget interessant, men Inge Lise og Carlo var mere til portvin. Det blev foreslået, at de lige skulle prøve rom, og straks fik de smag for den sukkerrørsbaserede spiritus.

Efter et par år med en stigende interesse for rom og stor lyst til at kaste sig ud i et fælles iværksætterprojekt satte ægteparrets mandlige halvdel kursen mod USA i begyndelsen af 2016 for at undersøge, hvordan mindre destillerier opererer "in gods own country". Få uger senere, efter hjemkomsten til Danmark, traf han og hustruen i fællesskab den endelige beslutning om at søsætte GetSpirits Distillery i Roskilde.

Lokalerne på Ringstedvej har tidligere huset et autoværksted, og ombygningsprojektet har været omfattende, så parret er ikke alene ved at blive kloge på, hvordan man laver kvalitetsrom, men har også tilegnet sig mange kompetencer i forhold til håndværksarbejde, da de har lavet en hel del selv.

Nu, hvor ombygningen er tilendebragt, er romproduktionen i fuld gang. Store kar med melasse gærer fredfyldt i det ene lokale, mens destillerianlægget arbejder intenst på den anden side af skillevæggen. I skrivende stund har ægteparret også taget det næste skridt i retning mod GetSpirits Distillerys første salgsklare rom, blandt andet i form af lagring af den klare alkohol på forskellige egetræsfade, der hver især bidrager med unik smag og mørke farvenuancer til den endelige blanding eller blend – som det hedder på fagsproget.

Visionen er at gå efter at lave et kvalitetsprodukt samtidig med, at forretningen skal løbe rundt med, på den lange bane, at lave 1500 flasker om måneden.

Besøg sponsorens Facebookside ved at klikke på logoet: