Forrige recordNæste record  Sponsor for 1980 er Karl E  

Hersegades gennemsigtige forretning

Glassets oprindelse vurderes at stamme tilbage fra det 7. århundrede f.kr., hvor føniske handelsmænd sejlede ind til kysten i Palæstina ved Belus-floden. Da de skulle tilberede deres aftensmåltid brugte de nogle store blokke af salpeter fra skibets last til at bygge ildstedet op på. Varmen fra ilden fik salpeteren til at smelte sammen med kvartssandet, og en flydende substans opstod. Da den blev afkølet, var den blevet til et hårdt, gennemsigtigt materiale. Det første glas havde reflekteret dagens lys!

I de følgende årtusinder forfinedes kunsten indtil et afgørende gennembrud, hvor glasmagerpiben gav helt nye muligheder for at forme større flader. Resultatet var en større grad af ensartethed, og man kunne nu fremstille klart, ufarvet glas. Lige siden er der verden over blevet arbejdet på yderligere at raffinere glas på mange forskellige måder – et arbejde, der stadig forskes meget i.

Glarmesterfaget har en lang stolt historie, også i Roskilde. Karl. E er en af de rigtig gamle virksomheder. Tilbage i 70´erne etablerede Karl E. Sørensen sin virksomhed, der således nu har mere end 40 år på bagen.

I 1987 overtog Torben Nielsen virksomheden. To år senere kom Elise Sandager til som medejer. Det er således et rigtig erfarent team, der driver virksomheden fra domicilet i Hersegade.
Torben Nielsen er manden i ”marken”, der står for glasløsninger som eksempelvis i gulv, terrasse afskærmning og andre specialopgaver i glas. Torben har så stor erfaring, at han mange gange kan komme med forbedringer til givne forslag, der i den sidste ende giver en bedre rumudnyttelse.
Elise Sandager er den primære kundekontakt i forretningen og ved telefonen. Elise er også den, der skriver regninger og holder styr på bogholderiet. Hun har 30 års erfaring med glarmesterarbejde og er derfor godt rustet til at rådgive om alle opgaver.

Karl E tilbyder alt inden for faget. Hurtig udrykning er nøgleordet, når der har været ubudne gæster eller hærværk. Det gælder ikke kun i Roskilde, men over hele Sjælland. Er der tale om specialruder eller termoruder, der skal skaffes hjem dækkes naturligvis forsvarligt af, indtil ruden er fremkommet. Knust glas fejes op og bortkøres.

Blandt de opgaver Karl E tilbyder, kan nævnes butiksruder, sikkerhedsglas, slibninger, hylder, glasværn, gulvglas, stænkplader, sandblæst glas og brandglas. Alle former for termoglasløsninger laves, ligesom støjdæmpende og solafskærmende løsninger udføres. Skal indramning og laminering ordnes, er Karl E også stedet, man ikke går forgæves til. Glas til brusebadet og spejle laves også efter mål. I det hele taget vil man aldrig gå forgæves hos Karl E, når det gælder glasløsninger. Det er klart.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: