Forrige recordNæste record  Sponsor for 2000 er Roskilde Auto Udlejning  

Pølsemanden, der kom i gear

Biler har været en stor del af Tommy Larsens liv, siden han som helt ung blev udlært automekaniker. Alligevel startede den selvstændige erhvervskarriere på "Torvegrillen" ved jernbanestationen. Æblet falder jo ikke langt fra stammen passer fint her, da Tommys far samtidig drev "Lanternen" på Københavnsvej. Bilerne trak dog, så den 1. august 1988 etablerede Tommy med fruen, Susanne, Roskilde Auto Udlejning på Københavnsvej 23. I starten havde virksomheden kun tre biler, og det var Susanne Larsen, der stod for driften, da familien stadig ejede "Torvegrillen", og Tommy lagde sine kræfter der.

Lokalt kendte vil vide, at Københavnsvej 23 er adressen for det, der dengang hed "Lanternen". Det er ikke mærkeligt, da ejendommene Københavnsvej 23-27 ejes af familien Larsen.

Det skulle snart vise sig, at der var vækst i autoudlejningsfirmaet. I 1991 afhændede familien grillen, og ægteparret har siden arbejdet sammen på Københavnsvej. Vognparken er siden steget stødt, så den nu tæller omkring 15 biler. Her er primært tale om varebiler, men der er også tre personbiler til rådighed, der dog primært benyttes som værkstedsbiler.
Foruden biler udlejes blandt andet trailere, snekæder og skibokse.

Med Tommys baggrund blev det snart naturligt selv at stå for dækskifte og anden service på bilerne. Derfor faldt det snart ligetil at etablere eget dækcenter og autoværksted for omegnens bilister. Hos Roskilde Dæk Center tilbydes blandt andet reparationer af alle bilmærker, klargøring til syn, fejlkodeudlæsning og salg samt service af dæk.

Da Tommys far, Poul Larsen, drev "Lanternen", blev der jævnligt afholdt gårdfester. Her fandt Poul Larsen det for rentabelt at købe egne festtelte, og i 1993 blev udlejning af disse en del af udlejningsvirksomhedens udvalg. I dag har virksomheden festtelte til et samlet areal på omkring 1000 kvadratmeter. Dette kræver lagerplads, så her udnyttes Susanne og Tommys landejendom, i naturskønne omgivelser mellem Kattinge og Kornerup.
I dag har virksomheden et bredt udvalg såsom borde, stole, service, lyskæder, jukebokse, popcornmaskiner og ismaskiner til festlige lejligheder.

Virksomhedens højsæson er halvåret fra april til oktober. Det er de lyse tider, hvor teltene er udlejet til konfirmationer, foreningsarrangementer og ikke mindst Roskilde Festival, hvor alt er lejet ud til foreningers aktiviteter på pladsen.

Studenterkørsel har gennem en årrække været en fast del af virksomhedens aktiviteter. Foruden to lastbiler bliver fire andre biler ombygget til de unges store fest. Man afmonterer sidestykker og opsætter trappe og sæder. Man må sige, at virksomhedens aktiviteter har udviklet sig bredt.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: