Forrige recordNæste record  Sponsor for 1998 er Allan Ohms   Film/Lyd

Allan Ohms har valgt sit sponsorat med følgende begrundelse

 

Skiven er malet af Carsten Dinnsen, som både Jakob og jeg sætter højt. Ordene venskab - kærlighed og sandhed passer på Jakob og på Carsten. De tre ringe minder mig sammen med den hvide skammel om OL, mødestedet for hædersfolk og Jakob som Carsten hører til på guldmedaljepladsen.

Den græske gud Hermes, som er købmændenes gud, siger mig meget. Når Hermes overdrager "kundskabens fakkel" til den romerske gudinde, Minerva, der er beskytter for handel og håndværk, så samler vi to brancher, som for mig er et udtryk for fundamentet, hvorpå vort nuværende velstandssamfund er bygget. Vi skylder vore fædre og forfædre meget. Godt håndværk og godt købmandskab har givet hånd og støtte til hinanden i vores hæderværdige selskab og det udtrykkes i skiven så flot og så lidet selvoptaget som det er muligt.

Minerva rækker den tørstende yngling et bæger med kundskabens drik. Minder om det måske væsentligste i denne verden: hvis du ændrer dig selv, så ændrer du verden. Gør det bedre, glem opdragelsen af andre. Koncentrer dig om det, så vil verden blive bedre. Det synes jeg Carsten og Jakob udtrykker på en måde, der går lige i hjertekuglen. Uglen, som romerne havde som kundskabens fugl, minder mig om Rom, som jeg elsker (er blevet gift der). Jeg har dyb respekt for de romere, der opbyggede romerriget, for deres filosofi og blændende retoriske evner.

Ilden og hjertet er et fint billede på ildsjælene: Jakob og Carsten. Hjertet er stort, varmt, og ilden symboliserer "gang i den", "viljen til at ville ville".

Geværer symboliserer sammen med den fløjtende fugl en tid, hvor geværer skulle bæres og indgik som et forsvar for byen og dens mennesker. Fuglen symboliserer, at vi lige nu - i hvert fald her i landet - lever i fredstid, men den beskyttelse, som geværerne står for, er der stadig behov for. Her ser jeg kammeratskabet mellem skydebrødrene som en naturlig opfølgning på geværerne - det symboliserer den glade fugl for mig, samtidig med at fuglen jo symboliserer det, vi samles om.

Ordene FOF er centralt placeret og allermest centralt står O'et i Carstens fortolkning. Denne fortolkning ligner lidt vores lille tegning ved vores logo. Det er hos Forum Advokater et symbol for forum eller mødested. Vores mission er at være "mødested for løsninger". Endelig er farvebalancen meget fin: Den gyldne ramme med den sorte tekst spiller smukt sammen med Odd Fellow-guldringene og den blå og den grønne farve er i fantastisk smuk balance. Det er et kunstværk, der er over dagligt vand og typisk for Carsten.

Allan Ohms grundæggende tanker om sponsoratet kan læses her 


Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: