Forrige recordNæste record  Sponsor for 2017 er Roskilde Garden  

Roskilde Garden slår takten an 

Roskilde Garden er en størrelse, som de fleste, hvis ikke alle i selskabet kender til. Enten har de selv været medlem, har en søn eller anden familie som er eller har været medlem eller har oplevet dem ved en række forskellige lejligheder. Herunder også i forbindelse med fugleskydninger i 2008, 2013 samt 2018, da vi bragte fuglekongerne fra året før frem til de øvrige skydebrødre.

Roskilde Garden er Danmarks ældste bygarde. Stiftet den 25. juni 1935. Altså hele 86 år ”ung” i 2021. Garden blev stiftet af bl.a. boghandler Andreas Flensborg, som syntes at Roskilde manglede noget underholdning. En af Gardens fortjenstmedaljer bærer Andreas Flensborgs navn. Garden består af ca. 40 drenge i alderen 8 – 24 år, der kommer fra Roskilde og omkringliggende byer. Roskilde Garden er en af de kun tre garder i Danmark, der kun består af drenge.


Roskilde Garden er med overalt

Hvad enten der er fester, diverse markeringer i byen, Dyrskuet, GoOrange, vagtskifter, Valdemarsdag, eller det er i musikvideo med bla. Sys Bjerre og deltagelse i "Danmark har Talent" er Garden med. Målet er at underholde og gerne overraske over, at vi ikke ”kun” kan gå op og ned ad vejen. Og det er for os  altid vigtigt at holde kunden i centrum. Reklame fra mund til mund er jo altid den bedste.


Roskilde Garden er med i toppen

Ved alle Danmarksmesterskaber for bygarder, der har været afholdt, har Roskilde Garden været at finde i den øverste ende af listen. Ved flere mesterskaber har det været allerøverst som Danmarksmester. I 2015 blev det til titler som vinder af bymarch og tattoo/show. I forbindelse med dette var der også VM. Her blev Garden verdensmester i streetparade (at marchere) samt nummer to i tattoo/show.


Kammeratskaber for livet

Når man er Roskilde Garder, har man en masse kammerater blandt de andre drenge. Det slutter ikke der. Også efter tiden som garder  fortsætter kammeratskabet. Rigtig mange fortsætter gennem hele livet. Og der bliver deltaget i livets fester ved bryllupper og runde fødselsdage.


Fuglekongen 2017 Henrik Dyrvig

Henrik har ikke selv været garder i Roskilde Garden, men har været det i Danehofgarden i Nyborg. Men begge hans sønner, Nicklas og Marco, har været det. Henrik kom i bestyrelsen i 2003, blev formand i 2004 og var det frem til 2016. I tiden i Gardens bestyrelse har Henrik fået tildelt Landsgardeforeningens fortjenstmedalje i sølv, Danmarkssamfundets sølvnål samt blevet officiel VisitRoskilde/GoOrange ambassadør (den eneste der findes). Efter han holdt op som formand, er han blevet æresoberst i Roskilde Garden. Dem er der kun tre af.

 

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: