Forrige recordNæste record  Sponsor for 2016 er Alarm & Låse Eksperten  

Al mulig grund til alarm

Meget er sket, siden vægterne opretholdt ro og orden om natten i landets byer og sikrede borgerne mod uindbudte gæster. Vægterne var som regel bevæbnet med en morgenstjerne. De var ikke blot synlige i gadebilledet, men kunne også høres, når de sang vægtervers for at angive hvert enkelt timeslag. Vægterkorpset i Danmark blev ophævet i 1863. Siden var det vagthunden, der skulle holde banditterne væk, men i den elektroniske tidsalder er det helt andre midler, der tages i brug.

Da Henrik Heldarskard - med korte bukser fik græs på knæene, når han løb rundt på Svogerslev Boldklubs grønsvær, var drømmen at blive politimand eller sælger, når han blev stor. Stor blev han, og kærligheden til fodbolden fulgte med. Det blev til omtrent 300 førsteholdskampe på hjembyens førstehold, mens håndbolden også blev dyrket, dog på et lidt lavere niveau.

Politimand og sælger blev det ikke til, men det blev alligevel noget, der lignede. I 1999 blev Alarm & Låse Eksperten etableret, og siden er meget sket.

Da Henrik Heldarskard gik i lære, satte han primært alarmer op i store villaer på Frederiksborgvej og enkelte områder i Himmelev, Veddelev og Svogerslev. I dag er alarmer og sikring i det hele taget blevet hvermandseje. Det er ikke mere usædvanligt at udføre opgaver på tredje sal i et etagebyggeri. Kunderne i dag har også flere ønsker end tidligere, som eksempelvis videoovervågning, røgkanoner, brandsikring, adgangssikring og vagtopgaver.

Virksomheden er dybt forankret i Roskilde og opland. Langt hovedparten af virksomhedens flere tusinde kunder har domicil i lokalområdet, men der er også en større gruppe kunder i det øvrige Sjælland, samt enkelte på Fyn og i Jylland.

I chefens egen barndom i Svogerslev var alarmer ikke noget, man kendte til. Det var ikke ualmindeligt at gå fra åben dør. Skete der indbrud et sted var det næsten en sensation. Desværre har samfundet ændret sig negativt på det punkt, hvilket har givet grobund for en virksomhed som Alarm & Låse Eksperten. 

Det lokale forenings- og idrætsliv er noget, Henrik Heldarskard lægger vægt på.  Både fodboldklubberne FC Roskilde, Roskilde KFUM og Svogerslev Boldklub nyder godt af sponsorater fra Alarm & Låse Eksperten.

Aktieselskabet Alarm & Låse Eksperten ejes 100 % af Henrik Heldarskard, der privat med familien bor i Hyrdehøj. Virksomheden brødføder ti faste medarbejdere, hvis fornemmeste opgaver er at give borgere og virksomheder fredfyldte nætter. Alarm & Låse Eksperten er til rådighed døgnet rundt og er godkendt af samtlige danske forsikringsselskaber.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: