Forrige recordNæste record  Sponsor for 1802 er VEquine  

Specielklinikken for heste

Hos VEquine undersøges og behandles alle dyr, dog mest rideheste. Hunde og katte er også meget velkomne.
De oftest forekommende skader er halte dyr med smerter i knogler, led og muskler. Klinikken har alt det udstyr, der skal benyttes for at diagnosticere disse lidelser. VEquine er den eneste klinik i Danmark, der råder over operationsstue, CT scanner og MRI scanner til både heste, hunde og katte.
Klinikken behandler alle lidelser, som heste kan få – ride-, hud-, tand- og mave-tarmproblemer.

Udredningen af rideproblemer udføres ved brug af avanceret billeddiagnostik: Røntgen, scanning med ultralyd, digital halthedsudredning, thermografi, CR-scanning, MRI-scanning, kikkertundersøgelser af led og grundig klinisk udredning

Blandt hunde er de mest udbredte lidelser gigt og forskellige livsstilssygdomme som eksempelvis overvægt, hormonforstyrrelser og hudproblemer. Gigten behandles ofte med en operation, hvor der lægges guld ind i de led, som er ramt af slidgigt.

Dyrlæge Lars Rasmussen er uddannet dyrlæge fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Siden færdiguddannelsen har han arbejdet som praktiserende dyrlæge i blandet praksis.

VEquines klinik omfatter:

  • Hesteklinik til udvidede undersøgelser og operationer
  • Mobil hesteklinik som foretager rutinemæssige undersøgelser / behandlinger, vaccinationer/tandbehandling samt udredninger af rideproblemer, dér hvor hesten er opstaldet.
  • Smådyrsklinik for hunde, katte samt exotiske dyr
  • Udkørende landpraksis for produktionsdyr.

Den udkørende landpraksis omfatter sygebesøg til heste, store produktionsdyr som eksempelvis kvæg, grise og får: Der foretages også rådgivningsbesøg i minkfarme og tilsyn af dyrene på flere byggelegepladser.

VEquine har mange års erfaring i undersøgelse og behandling af produktionsdyr. Man kan altid forvente professionel behandling uanset, hvad dyrene fejler.

De fleste lidelser kan behandles dér, hvor dyret står opstaldet eller bor. Derfor har der altid været tradition for, at dyrlægen kører på sygebesøg, når dyrene skal behandles. Såfremt det viser sig, at der kræves yderligere undersøgelse eller behandling, kan patienten efterfølgende bringes til klinikken.

VEquine tilbyder behandling med akupunktur samt kiropraktik/osteopati. Dyrlægen er certificeret i begge discipliner.

Ved at anvende alternativ behandling, udvides behandlingsmulighederne for de fleste lidelser, og derved øges mulighederne for at opnå succes med behandlingen.

Vestlig behandling har først og fremmest god effekt i forbindelse med nyligt opståede og akutte lidelser. Imidlertid døjer mange dyr også med kroniske lidelser, som oftest kun kan symptombehandles og altså ikke helbredes 

Alternativ behandling som akupunktur og kiropraktik tilbyder mange behandlingsmuligheder af lidelser af kronisk karakter og er under alle omstændigheder et godt supplement til traditionel behandling.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: