Forrige recordNæste record  Sponsor for 1835 er Café Korn  

En familie om bæredygtige fødevarer

Gennem mange år har Skomagergade 42 været kendt som stedet, hvor sulten stilles. Ikke mindst gennem årtier, hvor Ole Holm drev Club 42, var det stedet, hvor roskildenserne blandt andet kunne indtage en hakkebøf med spejlæg med en dram til.
I nogle år var det nok mest de våde varer, der blev nydt på stedet, mens Rosie´s huserede, primært som bar og natklub. I 2015 blev det atter nye tider.

Café Korn samler alle gårdbutikkerne et sted, og kombineret med en café og spisehus dannes bro mellem de danske fødevareproducenter og forbrugerne.
Cafèen er startet for at bevare og udvikle produkter fra den danske bondekultur, som langsomt er ved at svinde bort, og idéerne bygger på nærhed og dyreetik. Det betyder, at fokus altid er på en nænsom håndtering af naturens afgrøder og gårdens dyr, og det er det fælles og gennemgående varemærke i Café Korn.
Café Korn har fokus på landmændene og de mindre specialproducenter til gavn og glæde for alle dem, der gerne vil have ærlige kvalitetsfødevarer med historie og rødder i den danske muld – direkte fra producenten.

Café Korn en integreret café og webshop, der sælger lokalt producerede fødevarer direkte fra stedets stalde, hønsehuse, marker og frugthaver. Selve butikken er en blanding af en gård- og en købmandsbutik og en hyggelig café. Butikkerne er drevet af lokale folk, der får deres produkter fra producenter i lokalområdet. Hos Café Korn vil det centrale altid være, at mennesker kender mennesker – købmanden og producenten i et tæt samarbejde.

Det er vigtigt for Café Korn, at der er bæredygtighed i produktionen, og at de gode fødevarer er tilgængelige hver dag. Det er derfor, at Café Korns butikker ligger centralt i Roskilde, Holbæk. Ringsted og Greve.

Café Korn drives af ægteparret Kirsten og Henrik Poulsen samt deres tvillingesønner Jakob og Morten. Ægteparrets datter, Christina, er tilknyttet som konsulent i virksomheden. Familien er kommet så godt fra start i Roskilde, at man allerede i 2016 kunne føje en ny forretning til familievirksomheden. I Holbæks centrum på adressen Ahlgade 10, hvor musikforretningen Gaya tidligere havde adresse, er det nu muligt at få bæredygtige fødevarer og servering. Efterfølgende er der også udvidet med forretninger i Ringsted og Greve.

Familien Poulsen er ægte "kornfolk" med hjerte, købmandskab og kæmpe erfaring i rygsækken. De har tidligere opbygget og drevet Lammefjordens Kartoffelskrælleri, ligesom de selv har været bønder og kartoffelavlere. Her er altså tale om forretningsdrivende, der har ildsjæl og passion hele vejen rundt.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: