Forrige recordNæste record  Sponsor for 1842 er Lauritz.com  

Første, anden, tredje gennem tre århundreder

Siden 2004 har Roskilde haft sit ”eget” auktionshus inden for design, kunst og antikviteter. På Store Hedevej 4 ligger en 1600 kvadratmeter stor bygning fyldt med alverdens auktionsemner. Hver dag starter mellem 150-200 nye auktioner, og disse varer er indleveret af private og professionelle kunder fra Roskilde og resten af landet. Huset er åbent dagligt kl. 10-18 og lørdage kl. 10-14, hvor man kan besigtige varer og indlevere varer til salg uden tidsbestilling.

Lauritz.com i Roskilde er i dag det næststørste hus indenfor Lauritz.com koncernen, der i dag består af 26 huse i Danmark, Sverige, Tyskland og Belgien. Så Lauritz.com Roskilde er større end afdelingerne i store byer som Århus, Odense, Ålborg og Esbjerg. Det vidner om, at indbyggerne i Roskilde og omegn er meget aktive og driftige, når de tænker køb og salg af brugt design, kunst og antikviteter. I det forløbne år har den største varekategori været de danske moderne designklassikere.

For at kunne tiltrække varer og bevare en høj kvalitet og gode og dækkende varebeskrivelser arbejder Lauritz.com med de bedste eksperter. Antallet af brugte varer er steget kraftigt i de senere år, og virksomheden har derfor ansat flere og nye eksperter især på specialområder såsom våben, orientalske effekter og tæpper.

Lauritz.com´s ekspertteam består af ni dedikerede medarbejdere, alle med mange års erfaring inden for branchen og deres kompetenceområder. De kan træffes dagligt i auktionshuset.

Lautitz.com´s historie går helt tilbage til 1800-tallet. Lauritz Christensen Auktioner blev grundlagt i 1885. Fra sit tidligere hovedsæde på Søtorvet i København havde huset gennem tiden etableret sig som et lille seriøst traditionelt auktionshus.

Det familiedrevne auktionshus blev i 1998 overtaget af Bengt Sundstrøm. Hans kongstanke var at sætte kunden i centrum og flytte auktionerne fra det fysiske rum til internettet. I december 1999 blev Lauritz Christensen til Lauritz.com A/S. Den første netauktion startede den 9. december og sluttede 14 dage senere.

Fra foråret 2000 var der udelukkende netauktioner på www.lauritz.com. Fra den traditionelle auktionsverden blev den objektive vareekspertise og eftersynet dog bibeholdt. Det vil sige, at kunderne har mulighed for selv at bese varen på eftersyn i auktionshuset, før de byder. Al budgivning sker online på sitet, hvor alle varer er præsenteret med beskrivelse, foto og vurdering.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: