Forrige recordNæste record  Sponsor for 1794 er Min Købmand Vindinge  

Den lokale købmand er her endnu

Meget er sket i Danmark siden 60´erne, hvor den økonomiske vækst og højkonjekturen for alvor tog til. Ikke mindst handelslivet er vendt op og ned for den del af befolkningen, der mindes de gamle dage. I tidligere tider blev stort set hver vej præget af et pulserende handelsliv. Der var aldrig langt til slagteren og bageren, og den lille lokale købmand lå som regel mindre end et stenkast fra hjemmet. Sådan er det kun de færreste steder i dag, hvor meget handel foregår i storcentrer og supermarkeder.

I Vindinge findes den lille købmand endnu, men han er fulgt med tiden, så han i dag på en og samme tid tilbyder den gammelkendte service og nærvær samtidig med, at forretningen har udviklet sig til et minimarked med varieret udvalg, postbutik og udvidede åbningstider.

Købmand Michael Møller Jørgensens karriere i branchen startede som teenager, hvor han  begyndte som servicemedarbejder i Schou-Epa. Her fik han med tiden tilbudt en læreplads. I 2007 fik han foden indenfor i egen forretning, da den gamle købmandsforretning i Vindinge blev overtaget efter et treårigt generationsskifte fra den tidligere købmand, Hans Erling.

Købmanden støtter det lokale foreningsliv, og lokalområdet støtter købmanden. Vist kommer byens borgere også andre steder, men de er loyale overfor den lokale købmand, hvilket også er en forudsætning, hvis forretningen skal bestå fremover.

At en købmandsforretning i den størrelse stadig eksisterer, er ganske usædvanligt. Der er kun ganske få af de små købmænd tilbage i landet.

Forretningen i Vindinge har et godt afkast, men købmanden er bevidst om, at udvikling skal til, hvis forretningen skal forsætte på længere sigt.

I slutningen af 2016 vedtog et enigt økonomiudvalg i kommunen, at købmanden kan flytte en halv kilometer og etablere en større forretning på Trekanten. Den større forretning vil samtidige betyde et løft fra den nuværende Min Købmand til Spar. Endnu foreligger der ikke nogen konkrete planer, men at borgerne i Vindinge, også i fremtiden vil kunne gøre handel hos den lokale købmand, er ganske vist.

Se sponsorens data ved at klikke på billedet: