Forrige recordNæste record  Sponsor for 1885 er Urværkstedet  

Klokken falder i slag i Sct. Ols Gade

Niels Lauritz Christensen, fuglekonge i 1885 og 1889 arbejdede både med sin nutids og fortidens tekniske vidundere. Som telefondirektør var han fremme med noget af det nyeste, mens urmagerfaget havde flere hundrede år på bagen. Tilsvarende nyt og gammelt kan man finde i dag.

Aflægger man et besøg i værkstedet i Sct. Ols Gade, bliver man straks ramt af nostalgi, charme og gammeldags hygge. Forretningen bugner af de mest fantastiske ure af alle slags. Var man faldet i vildfarelsen, at uret drives af et batteri og ses digitalt på en smartphone, bliver man her helt bevidst om, at det gode gammeldags ur stadig lever og har det godt.

Har man været kunde hos urmager Børge Dahlslund i Svogerslev, har man måske med bekymring tænkt, hvor man mon skulle gå hen, når denne fagmand lagde værktøjet på hylden. Disse bekymringer blev helt gjort til skamme, da den yngre Henning Sørensen i 2012 overtog værkstedet og flyttede det til Roskilde med butik i byens hjerte.

Henning Sørensen elsker ure – gamle som nye – og han blev udlært som urmager i 2000 hos en mester med speciale i antikke ure. Henning Sørensen arbejdede, inden han blev selvstændig, blandt andet for Plaza Ure og i reparations- og serviceværkstedet hos Henning Stæhr A/S.
 
Mange har et gammelt arvestykke liggende i skuffen i form af farfars eller mormors armbåndsur. Her ligger det så og samler støv, mens det i virkeligheden måske er et klenodie, der kan have mange år tilbage, efter et mindre serviceeftersyn. Urværkstedet er eksperter i ure, og reparerer alle former for armbåndsure – nye såvel som ældre. Urmageren kan med sit specialværktøj og sin erfaring skifte det gamle ridsede glas ud, sætte viseren på plads og smøre urværket. Det gamle ur kan altså blive som nyt, give en personlig stil, og ikke mindst glæden ved netop det ur, der er gået i arv.

Nyere armbåndsure serviceres også hos Urværkstedet, ligesom der altid er såvel nye som istandsatte ure til salg.
Hos Urværkstædet repareres også store væg- og stueure som standure, bornholmerure og salonure af alle slags. Ure restaureres og justeres på værkstedet. Man kan komme forbi med sit ur, eller urmageren kan komme hjem til kunden. Er der tale om en mindre reparation, kan den oftest foretages i hjemmet. I andre tilfælde er det hensigtsmæssigt, at tage uret med til værkstedet, hvor det kommer under kærlig behandling.

Urværkstedet er et besøg værd. Man er altid velkommen til at komme forbi og mærke atmosfæren og få en god snak om ure.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: