Forrige recordNæste record  Sponsor for 1895 er Svaleg√•rdens Bageri  

Det daglige brød, efter de gamle traditioner i fire generationer

På hjørnet af Vindingevej og Bymarken ligger Svalegården. På bebyggelsens 1. sal er fem lejligheder med udgang til en svalegang. Heraf navnet på bygningen. På gadeplan er fem forretninger, heraf Svalegårdens Bageri, i vinkelbebyggelsens hjørne. Bageriet har ligger der i årtier, velsagtens fra bebyggelsen blev opført.

Svalegårdens Bageri drives af ægteparret Tina og Peter Greve Wennberg, der i 2009 overtog bageriet fra Peters forældre.
Peter blev udlært fra forretningen i 2006 med tildelt bronze ved svendeprøven. Dermed blev han fjerde generation i den ædle bagerkunst, efter faderen Gunner, farfaren Helge og oldefaren Gøsta, alle med efternavnet Wennberg.

Svalegårdens Bageri og Konditori sikrer Roskilde en specialforretning med sans for kvalitet til gavn for byens borgere. Her sættes fokus på det sunde brød. I bageriet lyttes altid til kunderne, og sortimentet udvikles herefter. Man er meget lydhør for trends, der er oppe i tiden. Forretningen tæller to deltidsansatte, en bagersvend, en lærling og otte weekendarbejdere.

Svalegårdens Bageri bruger de bedste råvarer, der er med til at sammensætte de fineste smagsnuancer samtidig med, at der lægges en masse godt håndværk i bageriets brød og kager. Det er det, man kalder faglig stolthed. Der er altid et bredt udvalg af morgenbrød til enhver smag. Et bredt sortiment af konditorkager vil også dagligt kunne findes, ligesom der tages imod bestillinger til livets fester, som bryllupsfest, konfirmationen, barnedåben, fødselsdage i alle aldre, studentergilde eller alle de andre glade anledninger, der skal fejres festligt. Bryllupskager laves lige efter parrets ønsker. Det er kun fantasien, der sætter begrænsningerne.

Hos Svalegårdens Bageri følger man årstidernes og sæsonernes skiften i det gode bagerbrøds tjeneste. Når sæsonen er til friske danske jordbær eller årets æblehøst er i hus, bruges disse i kagerne.

Mens håndværksbagerne står rigtig tidligt op, åbner forretningen hver dag klokke 6, mens der lukkes klokken 17 til hverdag og klokken 16 i weekender og på helligdage.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: