Forrige recordNæste record  Sponsor for 1896 er BC Catering  

Pølse-Mikkels livsværk, der blev en storkoncern

Roskildensere med nogle år på bagen vil kunne huske "Pølse-Mikkel" fra en svunden tid i det forrige århundrede. "Pølse-Mikkel" var ikke et øgenavn, men et positivt og velmenende navn, som de fleste kendte. Det korrekte navn var Holger Florentz Mikkelsen, eller i daglig tale blot Holger Mikkelsen.
Holger Mikkelsens virksomhed, HM Catering, var kendt for at bringe pølser og andet ud til byens pølsevogne. Salget var ikke alene lokalt, men et større område på Sjælland og i København. HM Catering stod for andet, men pølserne repræsenterede 80 % af omsætningen, så navnet "Pølse Mikkel" passede ganske fint. Virksomhedens oprindelige domicil var i Roskildes midte, men da pladsen blev for trang rykkede HM Catering til hjørnet af Bytoften og Byageren i starten af 70´erne. Det var her virksomheden for alvor udvidede med mange andre madprodukter, så Mikkelsens virksomhed blev til meget mere end pølser.

I 1997 solgte Holger Mikkelsen sit livsværk til firmaet Jysk Cater, der en del af en større europæisk koncern. BC Catering i Roskilde fortsatte dog som et selvstændigt datterselskab i det, der kom til at hedde Dansk Cater. I 2000 flyttede virksomheden til nybyggede lokaler på Langebjerg. Her har det siden været nødvendigt at udvide otte gange til nu i alt næsten 13.000 kvadratmeter.

BC Catering brødføder 135 medarbejdere i Roskilde. Medarbejderantallet har været uændret i en årrække, da moderne teknologi gør arbejder nemmere og hurtigere. Til gengæld er omsætningen over en tiårig periode fordoblet til en halv milliard kroner.

Pølserne er stadig på hylderne, men nu er der ikke færre end 30.000 forskellige varenumre, der strækker sig til alt fra oksemørbrad og mælk til forklæder og gummistøvler. Alene på Sjælland leverer virksomheden varer til 3000 kunder. Det er lige fra de små pølsevogne til Michelin restauranter og Rigshospitalet.

BC Catering er lokalt engageret og støtter bl.a. FC Roskilde og fugleskydningsselskabet. Hvert år er virksomheden med til at arrangere cykelløbet "De Glade Børn", hvor turen går fra Langebjergvej til Frankrig. Virksomheden tager i samarbejde med kommunens jobcenter, socialt udsatte og flygtninge i arbejde for at hjælpe dem i gang. Til stadighed er unge under uddannelse, så faget fortsat får tilføjet den høje faglige standard. Virksomhedens medarbejdere er ofte uddannede fagfolk som slagtere og kokke, der ved, hvad de taler om, når de er i dialog med kunderne. Dette er med til at skabe udvikling inden for den danske fødevarebranche.

Foruden Roskilde-afdelingen, der tillige dækker Bornholm, har BC Catering afdelinger i Aalborg, Kolding, Nykøbing Falster, Herning og Skanderborg.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: