Forrige recordNæste record  Sponsor for 1897 er GuldBageren Holb├Žkvej  

En familie med krummer i

Bagermester Karsten Kristoffersen fra GuldBageren på Holbækvej har fået sin første dej på fingrene i Toftegade. Bedstefaderen ejede Roskilde Brødfabrik og var bagermester der. Det var dengang, lokale brødfabrikker gjorde sig. I Roskilde blev der spist meget rugbrød fra Roskilde Brødfabrik, ligesom det var tilfældet med brødet fra Fællesbageriet, der lå ved Havnevej, Sct. Clara vej og Sct. Hans Gade. Krummerne må have fristet de unge i den tid, for foruden Karsten Kristoffersen, blev også to fætre bagere af profession.
Efter den gamle bagermester førte Karsten Kristoffersens mor og hendes søskende brødfabrikken videre, indtil den lukkede i slutningen af 70´erne.

Karsten Kristoffersen stod sin læretid hos bageren i det, der dengang hed Strandbergs Supermarked i Skomagergade. I dag hedder forretningen Meny. Efter udstået læretid blev det til nogle år som bagersvend hos forskellige mestre, indtil eget bageri blev erhvervet i 1995.
Karsten Kristoffersen overtog Holbækvejs Bageri efter bagermester Leonardsen, der tidligere havde haft forretning på Østergade. Siden er forretningen blevet drevet i godt partnerskab med hustruen Karina.

Omkring årtusindskiftet gik forretningen ind i GuldBager kæden. Samarbejdet giver gode fordele ved indkøb, markedsføring og sparring medlemmerne i mellem.
Medlemskabet af GuldBageren giver kundernes børn mulighed for at nyde godt af fordelene i ”KrummeKlubben”. Handlende i alle landet GuldBagere kan få KrummeMønter i forhold til handlens størrelse. Når børnene i et samlehæfte har fået 30 eller 60 gaver kan de få indløst hæftet og modtage en gave.
GuldBagernes formål er naturligvis at sælge brød. Men man giver også gerne god viden til rådighed for hjemmebagerne. På GuldBagerens hjemmeside er det muligt at søge opskrifter på brød og kager af mange slags.

Forretningen har åbent alle ugens dage. Til hverdag åbnes klokken 5:30 og i weekenderne klokken 6:00. Faktisk er det kun nytårsdag og juledag, forretningen holder lukket.
Foruden bagermesteren er ansat fire svende og to konditorer, hvoraf den ene er elev. I forretningen er to damer fuldtidsansat. Derudover er ansat en skiftende mængde skolepiger.
GuldBageren tilbyder alt det gode inden for bager og konditorfaget, smurte rundstykker, sandwiches og "coffee to go".

I 2013 købte bagerparret en forretning i Lille Skensved og i 2015 en i Viby. Begge steder har brødudsalg af produkter, der bliver bagt på Holbækvej.

Familiens stolte bagertraditioner stopper formentligt med Karina og Karsten. Det ser ikke ud til, at børnene skal slå brød op i fremtiden, men det stolte bagerfag skal nok bestå.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: