Forrige recordNæste record  Sponsor for 1902 er Sagafjord  

Sagafjord - hele byens restaurationsskib

Fornøjelsessejlads på Roskilde Fjord har fundet sted i århundreder. Den første damper kom til Roskilde i 1844, mens den ærværdige damper ”Horns Herred” begyndte at sejle mellem Roskilde, Boserup, Gevninge og Selsø i 1881.

Fuglekongen fra 1902, Søren Poulsen var restauratør på Boserup Pavillonen og stod derved som vært for datidens fugleskydninger. Som motiv til sin skive valgte han en fugleskydningsdag ved Boserup Strand, hvor ”Horns Herred” lagde til ved anløbsbroen.

”Horns Herred” er nu en saga blot. Apropos saga, så er det nu omstunder ”Sagafjord” der giver gode oplevelser og venlig servering på fjorden, for omegnens beboere og mange turister.

M/S Sagafjord blev bygget i 1957 på Holmens Værft i Norge. Skibet blev døbt ”Halsnøy” og sejlede på Kvinnheraruten frem til 1981. Op gennem 1980`erne blev skibet solgt flere gange, fik forskellige formål og skiftede navn hver gang. Skibet er 38,7 m lang, 7 meter bred og stikker 2,1 meter.

I 1988 kom skibet til Danmark, hvor det blev ombygget til restaurationsskib på Morsø Værft og fik det nuværende navn ”Sagafjord”. Skibet er godkendt til at have 156 passagerer om bord.

Gennem to årtier drev ejeren Erik Hansen ”Sagafjord” på Roskilde fjord, som et populært udflugtsmål for byens borgere og mange turister.

I 2010 blev skibet hele byens restaurationsskib og ejes nu af 276 anpartshavere med særlig interesse for skibet. Med den nye ejerkreds har man bevaret den positive ånd, som skibet er omgærdet af. Sagafjord er blevet en del af Roskilde. Det hører til på Roskilde Fjord. Konkret er der etableret et anpartsselskab med en bestyrelse, som har det daglige ansvar for skibets drift og sikkerhed.

Skibets restaurant drives af en forpagter, som har stor forståelse for at betjene gæsterne på den velkendte måde, kombineret med mange nye tiltag. Der sejles fortsat frokost ture, kaffe ture og aftensejlads. Vil man holde sin konfirmation, fødselsdag eller bryllup på Sagafjord, ja så er det også en unik mulighed. Der er ligeledes gode muligheder for forretningsmøder, firmafester og firmaevents.

Sagafjord laver ligeledes arrangementer for turister – lige fra lokale pensionistforeninger til tur arrangører fra det store udland.

Sagafjord har tilladelse til at sejle i perioden 1. april til 1. november. Men det betyder ikke at aktiviteterne i restauranten slutter. Der tilbydes bl.a. arrangementer Mortens aften og julefrokoster medens skibet ligger ved kaj. Også i den periode er der nye aktiviteter under forberedelse.

En tur med Sagafjord er ikke bare en kulinarisk oplevelse. Det er en fantastisk oplevelse – i et roligt tempo - at se Roskilde og de omkringliggende byer fra fjorden, pakket ind i skov og strand. Ligger skibet ved kaj, ja så er det restauranten med den bedste udsigt i Roskilde.

Velkommen om bord!

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: