Forrige recordNæste record  Sponsor for 1903 er Esperance Blomster  

Den smukke blomst og håbet på Klosterengen

Midt på Klosterengen, hvor der engang var ”ingenmandsland” mellem Himmelev og Roskilde, ligger den lille blomsterforretning Esperance. Tidligere var forretningen delt op i to. Slagteren boede i baghuset og havde sin forretning i højre side af facaden, mens der i venstre side var frisørsalon. En kort tid lå der en butik, der solgte mobiltelefonudstyr, men siden er det blomsterforretningen, der har prydet stedet.

Klimans Mbayed kommer fra Libanon. Hendes mand flygtede i 1986 fra den libanesiske borgerkrig, og ni år senere kom Klimans til Danmark med en familiesammenføring.
I 2006 blev Klimans ansat som blomsterbinderelev i den daværende blomsterforretning i Ringstedgade, tæt ved museets købmandsgård og slagterforretning. Uddannelsen varede nogle år blandt andet med kurser i Vilvorde, hvorefter Klimans blev ansat på Klosterengen hos slagtermesterens datter, der på det tidspunkt både havde frisørsalon og blomsterforretning på stedet.

Klimans havde det godt som ansat, men havde en drøm om på et tidspunkt at starte som selvstændig og være selvbestemmende i sit erhverv. Da den tidligere indehaver stoppede i 2009, var beslutningen om at kaste sig ud i det ikke svær.

Klimans og hendes mand er faldet godt til i Danmark. Manden er ligeledes selvstændig. Han driver sin egen malerforretning. Sammen har parret tre sønner og en datter, så der er nok at se til i dagligdagen.
Heldigvis er forholdene i Libanon blevet mere stabile, siden skæbnen førte familien højt mod nord. Det giver mulighed for at rejse til hjemlandet og besøge familie og venner cirka hvert tredje år. Livet forbliver i Roskilde, hvor familien er fuld ud integreret.

Klimans trives godt i sin lille forretning, om end det kan være fysisk hårdt for kroppen, der bliver godt brugt. Butikken har åbent fra tirsdag til lørdag og indehaveren er alene om driften. Dog hjælper familien efter behov.
Kundegrundlaget er alsidigt lige fra private kunder til kommunen, kirker og plejehjem. Et samarbejde med en planteskole er etableret, til begge parters tilfredsstillelse.
En ny frisørsalon i tilknytning til bygningen og gode parkeringsforhold er med til at skabe godt liv i forretningen.

Forretningens navn kommer fra spansk og fransk. I Ecuador findes en meget stor og smuk rose, der hedder Esperance. Den er Klimans meget glad for. Samtidig har Klimans en søster, der hedder Esperance, så valget af forretningens navn har ikke været svært.
Ikke mindst har det været af afgørende betydning, at Esperance betyder håb. Livet i hjemlandet er blevet bedre siden udrejsen. Klimans håber for sit fødeland, sin familie, sin lille forretning og for det gode i hele verden.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: