Forrige recordNæste record  Sponsor for 1907 er P.P. brolægning  

Med flid kan man nå langt

To unge brolæggersvende slog sig i 1979 sammen med egen virksomhed, der skulle forbogstaverne i deres fornavne. Peter og Palle blev til P.P. brolægning.
Med flittighed, godt makkerskab og næse for gode forretninger, blev virksomheden bygget op fra ingenting, til at være blandt landets største inden for branchen.

I Roskilde er der vel næppe den plads, torv eller gade i byens centrum, som P.P. brolægning ikke har sat sit præg på gennem flere årtier. Man kan tage hele turen fra Hestetorvet, ned af Algade, og hele vejen ned af gågaden. Til dette kan lægges mange af de tilstødende sidegader, hvor flisebelægningen ligeledes er lagt af det lokale brolæggerfirma.
Den store omlægning af Stændertorvet i årene omkring 2015 er ligeledes lagt af P.P. brolægning. Det er således ikke et tilfælde, at firmaet har valgt at tandlæge Holger Mess fuglekongeskive fra 1907. Her ses torvet med Domkirken i baggrunden, lige inden en tidligere stor renovering af stedet.

Ikke kun Roskilde har nydt godt af byens flittige brolæggere. Opgaverne har spredt sig vidt. Blandt andet kan nævnes brolægning af Torvehallerne i København, Den sorte Diamant, Den Blå Planet og fortovsrenoveringer af adskillelige københavnske gade og pladser, her i blandt Nørrebrogade, Støberigade og Israels Plads.

I et stærkt partnerskab stod Peter Thomsen og Palle Caspersen side om side gennem mange år. I 2009 generationsskiftede Palle Caspersen sin ejerandel med Peters søn Kasper, som var ansat i firmaet som byggeleder efter at have færdiggjort sin byggekonstruktøruddannelse. Far og søn har således drevet virksomheden som ligeværdige partnere siden da.

Virksomheden er organiseret i Dansk Byggeri og medlem af brolæggerlauget. Peter har i mange år siddet i bestyrelsen for brolæggerlauget. I dag har Kasper overtaget sin fars plads, mens Peter nyder sit medlemskab i laugets seniorklub. Gennem alle årene har hustruen Lisette stået for virksomhedens regnskaber. Det er altså en god familievirksomhed.

Hvad der startede som to arbejdsomme brolæggersvende er i dag blevet en større koncern. I henholdsvis 2012 og 2014 blev etableret to selvstændige selskaber. P.P. landskab som udbyder entreprenør- og kloakarbejde samt anlægsgartneropgaver, og P.P. byg, som udbyder tømrer- og murerarbejde. Vi har set det som en stor fordel at kunne tilbyde flere grene når opgaver skal udføres. Vi sidder i samme hus og har etableret et samarbejde som bygger på gensidig tillid, kommunikation og faste arbejdsgange.

P.P. virksomhederne brødfører i dag knap 100 mand. Til stadighed er der 5-10 lærlinge ansat, hvilket der lægges meget vægt på. Det er vigtigt at sikre håndværkfagenes beståen i fremtiden.

Peter Thomsen er fortsat fuldt aktiv i den store virksomhed.  Generationsskiftet ligger ikke fjernt. Junior er kørt i stilling som ene mester for den flittige virksomhed.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: