Forrige recordNæste record  Sponsor for 1912 er Roskilde Mønt- & Frimærkehandel  

Det hyggelige mødested for numismatikere og filatelister

Betalingsmidlet mønter har i forskellige former eksisteret i flere tusinde år. Frimærket derimod er af noget nyere dato. Før frimærket blev opfundet, betalte man for afsendelsen ved aflevering af brevet til postbuddet eller på postkontoret. Man kunne også vælge at lade modtageren betale. Omkring 1840 kostede det en dagløn for en arbejder at sende et brev.
Verdens første frimærke blev trykt i England og udkom den 6. maj 1840. Der skulle gå 11 år, før fænomenet kom til Danmark.

Såvel mønter som frimærker har gennem alle tider betaget mennesker. Frimærker er udkommet med de mest fantastiske farver og motiver, ligesom mønter gennem tiderne har haft deres særpræg. Det er ikke så mærkeligt, at disse objekter gennem mange år har været samlerobjekter. Samlere af frimærker kaldes filatelister, mens møntsamlerne betegnes numismatikere.

Roskilde Mønt- & Frimærkehandel har ligget i Algade overfor klostret siden 1975. Den 1. april 2007 blev forretningen overtaget af det nuværende anpartsselskab. Ejerne er Henrik Ralov og Peter Bjørnstrup, der begge har haft samlerinteressen lige fra barnsben. Begge var inden overtagelsen af forretningen i branchen med erfaring fra et stort auktionshus.

Interessen for at samle på frimærker og mønter har nok haft sin storhedstid, ligesom brugen af effekterne må siges at være for nedadgående. Forsendelse af breve toppede i 1999, mens gennemsnitsdanskeren i 2015 sendte blot fire breve årligt. Det må erkendes, at e-mail og anden elektronisk kommunikation har taget over. Dette ses også ved, at egentlige posthuse efterhånden er en saga blot.
Mønter bliver stadig brugt flittigt, men også her er der stor konkurrence af kortbetaling, Swipp og MobilePay.

Mens det engang var helt almindeligt, at børn samlede på mønter og frimærker, må det konstateres, at den elektroniske verden også her har taget fokus.
Det er det ”grå guld”, der har interessen for samlingen, men stadig kommer der nye til. Det er ikke ualmindeligt, at folk i 40-50 års alderen får interessen.

Roskilde Mønt- & Frimærkehandel sælger effekterne, men i høj grad købes også af private. Effekterne kommer blandt andet fra dødsboer og gamle samlere, der bliver træt af interessen. Hos Roskilde Mønt- & Frimærkesamling købes desuden pengesedler, breve, postkort, ordner og medaljer samt guld og sølv. Inden salg kan indhentes en uforpligtende vurdering.

 I stor grad ligger forretningens omsætning på auktioner i Europa. Der er en del rejsedage. Årligt deltages i 3-4 messer.

Hos Roskilde Mønt- & Frimærkehandel er alle velkomne. Her er en hyggelig omgangstone og god betjening af kunderne. Alle skal være tilfredse, før en handel er god.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: