Forrige recordNæste record  Sponsor for 1940 er Restaurant Upstairs  

Fra Centralcaféen til Restaurant Upstairs

Helt tilbage fra 1800-tallet har det på højre hånd ved Skomagergade start været  muligt at få stillet sin tørst med mere. Den gamle Central Restauration lå oprindeligt i en tidligere bygning der brændte i 1907. Herefter blev den nuværende ejendom opført, og det kendte spisested fortsatte sit virke herfra.

Susanne Larsen har sine glade ungdomsminder fra de gamle lokaler på 1. sal. I 70´erne slog hun sine folder på det daværende ”Kongsgaarden” og ”Kings Arthurs Pub”. I 1979 mødte hun sin mand, Niels Hansen, og siden har restaurationsbranchen været deres liv. Efter syv år på golfklubbens ”Restaurant Albatros” ved Boserup skov sprang parret fra starten af 2013 til som ejere af det gamle spisested i byens hjerte.

Det var som at komme i en tidslomme. Intet havde ændret sig i 40 år, måske endnu længere. I det fedtede velourtapet hang nikotinrester fra flere generationer. Maleren havde ikke været på besøg længe, og det havde andre håndværkere heller ikke. Toilettet var uden udluftning og et knap så smagfuldt pissoir hang på væggen. En høj kant til stedets das havde gennem årene fået mangt en fulderik til at snuble og trille ned af trappen. Bag en skjult væg fandt man en gammel radiator, der gennem 35 år havde stået og banket varme af til ingen verdens nytte, og nogle vinduer kom til syne bag endnu en falsk væg. Køkkenet var direkte ulækkert og de elektriske installationer var åbne brandfæller. Bedre blev det ikke af, at branddøren var skjult bag en falsk væg. Man måtte undre sig over, hvor myndighederne havde været henne.

Sanne og parrets svigersøn trak i arbejdstøjet som autodidakte håndværkere i otte måneder. Tapet blev fjernet og bagvedliggende puds banket af, så de smukkeste rå murstensvæge kom til syne. Fire lag gulvbelægning blev fjernet, så man kom til de oprindelige flotte gulvbrædder. Nedsænkningsplader blev fjernet, så et stateligt stukloft kom til ære og værdighed. Alt i køkkenet røg ud. Det være sig gulvfliser, klinkevæg og alle installationer. Der blev installeret to nye faldstammer og alle elektriske installationer blev udskiftet. Alt inventar fra møbler til den mindste tyndskræller blev udskiftet, så stedet kunne få en helt frisk og appetitlig ny start.
For at synliggøre lokaliteten på 1. sal, også for turister, fik restauranten navnet ”Upstairs”, da den slog dørene op den 27. august 2013. Restauranten har fået en såkaldt New Yorker-stil og tilbyder foruden mad ud af huset også alt fra brunch, frokoster og aftenservering, med udsigten til byens smukke gågade.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: