Byvandring 2019

Årets byvandring "Fuglekonger på Torvet" blev afviklet den 7. august og blev præsenteret således:

Roskilde og Omegns fugleskydningsselskab er byens ældste kulturinstitution med sit ophav helt tilbage i 1787. Årligt kåres en fuglekonge ved nedskydning af en fugl udskåret i træ. Blandt fuglekongens pligter er at give en malet skive til selskabet. Den store mængde af fuglekongeskiver er kulturhistoriske klenodier for hele byen og landet. De giver et godt indblik i byens og landets udvikling gennem de mange år.
Aftenens byvandring foregår på og omkring Stændertorvet med start ved Sct. Laurentii kirketårn, det tidligere rådhus. Her vil vi på og omkring byens centrale plads komme ind på fuglekonger, der har haft tilknytning til stedet og fortælle om deres skiver. Afslutningsvis får vi mulighed for at se en del af de mange skiver på Roskilde Museum.
Arrangementet, der er gratis, afvikles af skydebrødre og hjemmesideredaktører Henrik Brandt og Henrik Dyrvig.

Godt 50 mennesker var mødt frem, herunder flere skydebrødre. Skydebrødrene Henrik Birch og Kim Juel Gregersen fulgte med som henholdsvis fotograf og videofotograf.

I anledning af byvandringen mødte redaktørerne og fotograferne op i poloshirts med selskabets logo. Disse var lavet specielt til arrangementet og blev siden udbudt til salg for selskabets medlemmer.

Læs aftenens manuskript her.

Se ruteplanen her.

Se aftenens plancher her.

Se poloshirten her.

Se billeder fra aftenen her.

Se filmen fra aftenen her her.

HH Byvandring