Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 2004 

Roskilde

De første træer i Himmelev Skov bliver plantet i skovens sydvestlige del, syd for Østre Ringvej.
Træerne i Himmelev Skov er primært egetræer, men der er også bøg, ask, ær og nåletræer. Der skal ikke kun være træer i skoven, men også åbne naturområder til glæde for naturen og besøgende. Skoven skal også producere træ til møbler og huse.


Danmark

DSB kører gratis mellem Odense og Svendborg i hele januar som kom­pen­sa­tion for de man­ge aflysninger og forsinkelser sidste år. 

* * * * * * * * *

Den næsten 300 kg tunge klumpfisk, som var en af hovedattraktionerne på det nedbrændte Nordsømuseum i Hirtshals, bliver fundet død i det beskadigede kæmpeakvarium. 

* * * * * * * * *

Hashhandlerne i Pusher Street i Christiania river deres salgsboder ned og brænder dem for at komme politiet i forkøbet. 

* * * * * * * * *

2,3 mio. seere følger premieren på DR's nye danske storserie "Krøniken". 

* * * * * * * * *

Københavns Byret afsiger kendelse om at brugerne ikke har ret til at benytte Ungdomshuset på Jagtvej. 

* * * * * * * * *

Fødevaredirektoratet lægger "Smiley"er på nettet, så alle kan følge med i hygiejnestandarden for landets serveringssteder og fødevarebutikker. 

* * * * * * * * *

H.K.H Kronprinsen og frk. Mary Donaldson indgår ægteskab i Københavns Domkirke. 

* * * * * * * * *

Forsvarsminister Søren Gade hjemsender ledelsen af den danske bataljon i Irak i utide i forbindelse med en sag om mishandling af fanger i danske soldaters varetægt.

* * * * * * * * *

Det nye operahus på Dokøen i København overdrages af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller til danskerne. Byggeriet har kostet 2,3 milliarder kroner. 

* * * * * * * * *

Danmark bliver valgt til medlem af FN's Sikkerhedsråd. 

* * * * * * * * *

Hoffet meddeler, at Prins Joachim og Prinsesse Alexandra skal skilles. 

* * * * * * * * *

N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Seest ved Kolding eksploderer, en brandmand omkommer og 85 personer kommer til skade. Omkring 50 huse ødelægges totalt under eksplosionerne, mens 150 bliver gjort ubeboelige. Noget af eksplosionen registreres i Mønsted kalkminer som et jordskælv på 2,0 på Richterskalen. 

* * * * * * * * *

Venstremanden, folketingsmand og tidligere medlem af Farum byråd, Flemming Oppfeldt arresteres og sigtes for pædofili.

* * * * * * * * *

Fotograf melder Prins Joachim til politiet for uagtsom kørsel og tilbyder videodokumentation. Politiet ser dele af dokumentationen, men mener ikke, at det kan bruges som teknisk bevis.


Verden

Mijailo Mijailovic tilstår mordet på den svenske udenrigsminister Anna Lindh. 

* * * * * * * * *

Der er retssag mod Michael Jackson i Californien, USA. Han erklærer sig uskyldig i anklagen om seksuelle overgreb mod en mindreårig dreng. 

* * * * * * * * *

Ved 10 i bombeeksplosioner i fire regionaltog og på tre stationer i morgenmyldretiden i Spaniens hovedstad Madrid, dræbes mindst 190 mennesker og op imod 1.500 såres. 

* * * * * * * * *

EU optager 10 nye lande (Cypern, Estland, Letland, Litauen, Malta, Polen, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn) i unionen og består nu af 25 medlemslande. 

* * * * * * * * *

Belgieren Marc Dutroux er kendt skyldig i mord, bortførelse og voldtægt af flere piger. 

* * * * * * * * *

Det amerikanske gidsel Paul Marshall Johnson halshugges i Irak. Flere andre udenlandske gidsler lider samme skæbne. Det første ofre var ligeledes amerikanske Nick Berg der den 7. maj 2004 halshugges, hvorefter henrettelsen lægges ud på internettet.

* * * * * * * * *

Irak får overdraget magten fra USA. 

* * * * * * * * *

To tjetjenske selvmordsterrorister bringer deres bomber til sprængning i to russiske indenrigsfly. Alle 89 ombordværende blev dræbt. 

* * * * * * * * *

Gidseldramaet i Beslan ender i et blodbad efter at myndighederne stormede skolen hvor dramaet fandt sted. Der menes at være mellem 400-600 dræbte, heraf mange børn.

* * * * * * * * *

EU's statsledere underskriver den ny EU-forfatning på rådhuset i Rom. 

* * * * * * * * *

Hamid Karzai indsættes som den første folkevalgte præsident i Afghanistan. 

* * * * * * * * *

Et jordskælv i havet vest for den indonesiske ø Sumatra i det Indiske Ocean, målt til 9,0 på richterskalaen, menes at være det kraftigste i verden i 40 år. En flodbølge, en såkaldt tsunami, har slået tusindvis af mennesker ihjel i kystegnene i Thailand, Sri Lanka, Indien, Indonesien og Malaysia. Rystelser kunne mærkes så langt bort som i Singapore.


Musik

Tim Christensen henter to priser ved Danish Music Awards. 

* * * * * * * * *

Thomas Thordarson vandt det danske Melodi Grand Prix med "Sig det er løgn". Sangen fik maksimumpoint fra alle landets fem stemmeregioner.
Ved det internationale Melodi Grand Prix skulle sangen først igennem en semifinale et par dage før finalen. Her gik det ikke for Thomas Thordarson, der således måtte opleve finalen som tilskuer. Ukraine vandt med "Wild dances" fremført af Ruslana.