Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 2001 

Roskilde

Borgmester Henrik Christiansen dør. Socialdemokraten Jette Christensen vælges af et flertal bestående af socialdemokratiet, venstre, de konservative og de radikale som borgmester. 

* * * * * * * * *

I museets gård opstilles en figur af Bjørn Nørgaard, som hedder Ragnarok. Den er skænket af Stryhn.


Danmark

Sjællandske Livregiment på Antvorskov Kaserne ved Slagelse, Danske Livregiment på Vordingborg Kaserne og Gardehusarregimentet på Næstved Kaserne lægges sammen under navnet Gardehusarregimentet på Antvorskov Kaserne.

* * * * * * * * *

LEGO meddeler, at de har indgået samarbejdsaftale med Microsoft. 

* * * * * * * * *

Hans Hækkerup tiltræder som øverste chef for den internationale FN-styrke i Kosovo. 

* * * * * * * * *

Sidste udgave af dagbladet Aktuelt på gaden.


Verden

Verdens første gensplejsede abe kommer til verden, skabt af amerikanske forskere. 

* * * * * * * * *

Den amerikanske delstat Californien erklæres i undtagelsestilstand da én million mennesker er uden elektricitet. 

* * * * * * * * *

Slobodan Miloševic udleveres af den serbiske regering, til Det internationale tribunal i Haag, til pådømmelse af krigsforbrydelser i det tidligere Jugoslavien. 

* * * * * * * * *

Over 3.000 bliver dræbt i terrorangrebet den 11. september 2001 på World Trade Center i New York og Pentagon i Washington D.C.  

* * * * * * * * *

USA angriber Afghanistan. 

* * * * * * * * *

SAS-ulykken i Milano er den værste i SAS' historie. 118 mennesker omkommer, da et SAS-fly rammer et sportsfly på landingsbanen under take-off.


Musik

Blandt årets stjerner kan nævnes Robbie Williams, der tidligere var en del af Take That. 

* * * * * * * * *

Som følge af sejren året før, var Danmark vært ved det internationale Melodi Grand Prix, der blev afholdt i "Parken" der denne aften var overdækket.
Danmark var repræsenteret ved Rollo & King der sang "Never ever let you go". I den danske finale var sangen fremført på modersmålet under titlen "Der står et billede af dig på mit bord". Sangen var skrevet af Stefan Teilmann Laub Nielsen og Thomas Brekling. Melodien var komponeret af Søren Poppe.
Længe så det ud til at Danmark kunne gøre det igen. Med i slutfasen lagde Estland afstand og vandt med "Everybody" fremført af Tanel Pader & Dave Benton. Danmark fik historiens første anden plads i det store Melodi Grand Prix.

* * * * * * * * *

Lars Lilholt Band får stor succes med CD´en "Gloria".