Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 1996 

Roskilde

Der laves et stort vægmaleri på husrække i Algade ind mod Roskilde Kloster. Arbejdet udføres af ungdomsprojektet Base 4000.

* * * * * * * * *

Algade blive brolagt og gjort til sivegade.

* * * * * * * * *

Ved Socialforvaltningen på Køgevej udsaves af en nedsavet elmetræsstamme skulpturen Tyrekalven lavet af Ole Bülow. 

* * * * * * * * *

Spiritusproduktionen ophører i Roskilde. Den gamle fabrik laves om til lejligheder.


Danmark

København er årets kulturby i 1996. Der er EUs kulturministre, der udnævner Europas kulturby. 

* * * * * * * * *

Tommerup på Fyn udnævnte sig selv til “årets kulturlandsby”. 

* * * * * * * * *

Spies Rejser bliver solgt. 

* * * * * * * * *

Busterminalen på Rådhuspladsen i København bliver indviet. 

* * * * * * * * *

Bjarne Riis vinder som den første dansker nogensinde verdens største cykelløb Tour de France. Vinderen bliver hyldet i Tivoli ved hjemkomsten. 11 år senere erkender han, at han vandt på doping. 

* * * * * * * * *

Danmarks første ambulancebehandler-uddannelse ser dagen lys.

* * * * * * * * *

For første gang nogensinde er de danske håndboldkvinder med til De Olympiske Lege der foregår i Atlanta. Holdet når til finalen og møder de frygtede sydkoreanere. Det bliver en gyser affære. Sydkorea dominere langt hen i kampen, men Danmark er ved at vinde til slut. Kampen ender uafgjort, men Danmark sikrer sig guld i forlænget spilletid. Guldet blev efterfølgende genvundet i både 2000 og 2004.


Verden

På en handelsmesse i Gwalior i Indien trykker Yogesh Sharma 31.118 forskellige personer i hænderne i løbet af 8 timer - hvilket er ”håndtryksrekord”. 

* * * * * * * * *

Der kommer de kraftigste oversvømmelser i Kina i over hundrede år. 

* * * * * * * * *

Brian Nielsen bliver den første danske verdensmester i sværvægtsboksning, da han i København knockoutbesejrer amerikaneren Tony La Rosa i anden omgang.


Musik

Årets Danish Music Awards får følgende vindere:
Årets Danske Album: Caroline Henderson – "Caroline Henderson"
Årets Danske Gruppe: D:A:D
Årets Nye Danske Navn: Me, She & Her
Årets Danske Sanger: Ivan Pedersen
Årets Danske Hit: Caroline Henderson - "Made In Europe" 

* * * * * * * * *

Danmarks Radio havde besluttet ikke af ofre så mange midler på dansk Melodi Grand Prix i 1996, så det blev vedtaget at invitere fem komponister og servere deres sange i en eksisterende udsendelse, hvor en vinder så skulle kåres. Valget fandt på serien "Ka´ det virk´li´ passe", som blev præsenteret af Hans Otto Bisgaard. Vindermelodien blev "Kun med dig" fremført af Dorthe Andersen og Martin Loft. Sangen var skrevet af Jasha Richter og teksten af Keld Heick.
Som de nærmest foregående år, måtte deltager antallet ved det internationale Grand Prix begrænses. Det gjorde man i 1996, ved at lade nogle såkaldte eksperter vurdere, hvilke melodier der stod svagest i billedet. Her faldt valget blandt andet på Danmark, der således ikke var med i det "pæne" selskab. Som det i de år næsten var tradition vandt Irland med sangen "The Voice" sunget af Eimear Quinn.