Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 1987 

Roskilde

C.C. Hansens Klemmefabrik på Ringstedvej rives ned. Der opføres kontorbyggeri. 

* * * * * * * * *

Søren Olsens Hospital i Rosenhavestræde rives ned.


Danmark

En historisk aftale på det danske arbejdsmarked blev indgået, da der for første gang nogensinde kom en fireårig overenskomstaftale inden for et af de store områder. 

* * * * * * * * *

TV3 går i luften.


Verden

British Airways børsnoteres. 

* * * * * * * * *

USA foretager atomprøvesprængninger i Nevada. 

* * * * * * * * *

Den unge tysker Mathias Rust lander på Den Røde Plads i Moskva i et lille privatfly, og bliver arresteret.


Musik

D-A-D udgiver albummet "D.A.D. Draws A Circle".  

* * * * * * * * *

Danskerne fik øjnene op for to unge piger ved det danske Melodi Grand Prix i 1987. Den kun 14-årige Trine Dyrholm sang sammen med Moonlighters "Danse i måneskin" ind på en flot tredjeplads. Hun skulle senere blive kendt for sin sang, og ikke mindste for sin efterfølgende skuespillerkarriere.
Anne Cathrine Herdorf og Drengene vandt med "En lille melodi" med melodi af Helge Engelbrecht og tekst af samme i forening med Jacob Jania. Sangen blev nr. 5. ved det internationale Melodi Grand Prix. Her vandt Johnny Logan for Irland med "Why me". Han var det første der havde lavet denne præstation to gange, idet han ligeledes vandt i 1980. 

* * * * * * * * *

Aretha Franklin blev den første kvinde i Rock and Roll Hall of Fame.

* * * * * * * * *

Kulturhuset på Hotel Prindsen danner rammen om ”Freden i Roskilde”. Den nye fredsslutning, navngives af sangeren Per Dich, betyder at de forskellige fraktioner inden for dansk folkemusik efter nogle års uenighed, grænsende til fjendskab, endeligt finder sammen og indleder en dialog.