Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 1978 

Roskilde

HAMI Skomagergade 11-13 overtages af Favør. I en kort periode hedder forretningen Vime Hypermarked. 

* * * * * * * * *

For første gang nogensinde spille RB af 1906 sig op i fodboldens 2. division. På en suveræn hjemmebane i Rådmandshaven forblev holdet ubesejret med 12 sejre og 3 uafgjort. Imidlertid blev det afgørende slag afgjort på udebane i Aabenraa i november måned. Det var nu så som så med udebanen, idet et helt særtog med tilhængere havde bragt hundredvis af tilskuere til Sønderjylland. Roskilde vandt 1 - 0 idet holdets topscorer Torben Nielsen scorede kampens eneste mål.
Det var ikke det letteste år at sikre sig oprykning idet, det var først år med professionel fodbold i Danmark og mange hold havde oprustet. Men Roskildes amatører sikrede sig andenpladsen i rækken efter Herfølge og før Viborg der ligeledes rykkede op.
Da holdt vendte hjem den mørke aften, blev de hyldet på Stændertorvet. 


Danmark

I Fælledparken i København fældes "Bombemanden" af sin egen bombe. Bombemanden viste sig at være en 19-årig gymnasieelev. 

* * * * * * * * *

SFs avis, Minavisen, udkommer under sit nye navn Socialistisk Dagblad. 

* * * * * * * * *

En kraftig og langvarig snestorm lammer det sydlige Danmark og DMI registrer vindstød af stormstyrke ved Als fra øst.

* * * * * * * * *

Lise Nørgårds tv serie "Matador", har sin første sæson af i alt fire. Hver sæson har seks afsnit. Serien bliver den mest populære i historien. Den bliver genudsendt mange gange i de efterfølgende mange år, ligesom den bringers i mange lande, og udgives på såvel videobånd og i DVD boks.


Verden

213 omkommer, da en Boeing 747 eksploderer kort efter start fra Bombay i Indien. 

* * * * * * * * *

Den tidligere italienske premierminister Aldo Moro bliver kidnappet af De røde brigader, som dræber fem bodyguards. Aldo Moro findes død den 9. maj.  

* * * * * * * * *

Pave Paul VI dør i en alder af 80 år. Den nye pave, Johannes Paul I, 65 år, dør uventet efter 24 dage i embedet den 28. september. Han efterfølges af kardinal Karol Wojtyla fra Polen med pavenavnet Johannes Paul II den 16. oktober. 

* * * * * * * * *

Camp David fredsaftalen mellem Israel og Egypten underskrives.


Musik

Kate Bush udgiver sit debutalbum "The Kick Inside". 

* * * * * * * * *

Dire Straits debuterer med albummet "Dire Straits". 

* * * * * * * * *

Efter at Danmark ikke havde haft Melodi Grand Prix i 11 år, kom vi atter med i selskabet.
Under hvinende skrig fra teenagerne, vandt gruppen Mabel med deres egen sang "Boom Boom. I Paris blev det kun til en 16. plads blandt 20 nationer. Israel vandt med "A-ba-ni-bi" fremført af Izhar Cohen & The Alphabeta.

Lirum Larum modtager den første amtsmusikpris fra Amtsmusikudvalget i Roskilde som anerkendelse af arbejdet for byens musikliv.

* * * * * * * * *

Shu-bi-dua er forlængst blevet folkeeje. Men årets LP "78´erne" kommer til at stå som en af de ypperste.

* * * * * * * * *

Gasolin opløses.