Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 1936 

Roskilde

Baptistkirken på Vindingevej bygges. 

* * * * * * * * *

Jernbanebroen over Københavnsvej udbygges og kalkes rød, så den svarer til den gamle byport ved indgangen til Hestetorvet/Algade: Røde Port. Denne lå dog nærmere ved Hestetorvet end jernbanebroen. 

* * * * * * * * *

Roskilde og Sct. Jørgensbjerg kommuner beder Indenrigsministeriet tage sig af sagen om sammenlægning af de to kommuner. 

* * * * * * * * *

Brøndgade reguleres, gøres bredere og får asfalt. Anledningen er, at København skal føre en vandledning fra Lejre til hovedstaden, så gaden skulle alligevel graves op.


Danmark

Danmarks største stjerne ved De Olympiske Lege er Ragnhild Hveger, der vinder sølv i 400 meter crawl. Hun sætter i året også flere verdensrekorder i forskellige længder af crawl.


Verden

De IV Olympiske Vinterlege i Garmisch-Partenkirchen åbnes af Tysklands rigskansler Adolf Hitler. 

* * * * * * * * *

Den danske tennisspiller Hilde Sperling taber finalen i Wimbledon-turneringen til Helen Jacobs, USA. 

* * * * * * * * *

De XI Olymppiske Lege åbnes i Berlin. Arrangørerne skyer ingen midler for at demonstrere den tyske grundighed. Medlemmer af Hitler-Jugend fungerer som rundvisere, og De Olympiske Lege i Berlin er den største propaganda-forestilling i legenes historie. 

* * * * * * * * *

Den kun 12-årige svømmepige Inge Sørensen vinder som den hidtil yngste medalje ved OL. I 200 m brystsvømning bliver det til en bronzemedalje. 

* * * * * * * * *

Den amerikanske neger, Jesse Owens er den ubestridte stjerne. Hans resultater er en klar tilbagevisning af Hitlers teorier om den ariske races overlegenhed. 

* * * * * * * * *

I februar blev der i Spanien valgt en demokratisk folkefrontsregering; I juli iværksattes en fascistisk rejsning som udviklede sig til den spanske borgerkrig. 

* * * * * * * * *

Tyskland og Italien indgår militæraftale kendt som Berlin-Rom-Aksen. 

* * * * * * * * *

Edward den 8. frasiger sig tronen i Storbritannien for at gifte sig med den fraskilte amerikaner Wallis Simpson. Han efterfølges af broderen Georg den 6. 

* * * * * * * * *

Forfatter og nobelprismodtager Thomas Mann fratages sin titel som æresdoktor ved Bonns Universitet som følge af, at han har forladt det nazistiske Tyskland og slået sig ned i udlandet.


Musik

På årets sommerrevy på Dyrehavsbakken, synger Ludvig Brandstrup "Hen til kommoden". 

* * * * * * * * *

Internationalt får Fred Astaire stor succes med "The way you look tonight" fra filmen "Swing time".