Forrige recordNæste record   Mindeord for Knud Hjorth

8. november 2023

Selskabets fuglekonge fra 1973, bankdirektør Knud Hjorth, er afgået ved døden den 1. november 2023, 103 år gammel.

Knud Hjorth blev indballoteret i selskabet den 3. juli 1972 ved hoteldirektør Frede Volfing som proponent.
Da Knud Hjorth lod sig pensionere og fraflyttede byen i 1991 meldte han sig ud af fugleskydningsselskabet. I en årrække derefter var han på andre måder aktiv i foreningslivet, men levede i de senere år et godt og stille pensionistliv.

Centralt på Knud Hjorths fuglekongeskive ses en hjort som symbol for fuglekongens navn. Mellem takkerne er Roskildes byvåben. I siderne er to logoer for Landmandsbanken, fuglekongens virke gennem en årrække.
Skiven kan ses ophængt i Restaurant Håndværkerens store sal.

Knud Hjorth blev fuglekonge på et årsdagen for sin indballotering i selskabet. Det var før selskabets vedtægter foreskrev en tre års karensperiode for nye skydebrødre for at blive kåret til den fornemme titel.


I 2008 gav Knud Hjorth sin levnedsbeskrivelse til selskabet. Den lyder således:

"Jeg blev født den 11. juli 1920 på Dyrnæs Teglværk i Nordskoven ved Jægerspris. Teglværket blev startet af min bedstefar i 1873. Min bedstefar var leder af værket, indtil det måtte lukke i 1898 på grund af manglende ler.
Teglværket lå under Frederik den 7. Stiftelse og var ejet af Grevinde Danner, der havde arvet det efter kongen.

Jeg gik i skole i "den stråtækte" i Jægerspris og kom derefter på Frederiksholm Mellem- og Realskole.

Jeg kom i lære i 1936 i Frederikssund og Omegns Bank. Her sluttede jeg som underdirektør i 1969 for samme år at komme til Roskilde, hvor jeg som direktør startede Landmandsbankens Roskildeafdeling op. Vi åbnede filialen den 21. august 1969. Her var jeg til den 31. december 1985, hvor jeg gik på pension efter 50 år som bankmand.

I mine senere år har jeg blandt andet været distriktsguvernør i Rotary for distrikt 1480 - Sjælland, Møen og Lolland-Falster - og i fortsættelse heraf landskoordinator for Polio Plus indsamlingen i Rotary."

Knud Hjorth bisættes fra Gadstrup Kirke tirsdag den den 14. november kl. 13.00.

 
Æret være Knud Hjorths minde.

   

Tilbage til listen