Forrige recordNæste record   Julehilsen fra redaktørerne

23. december 2022

Vi er igen nået til den tid på året, hvor redaktionen ser tilbage på året der gik og ønsker en glædelig højtid til skydebrødrene.

To år med corona er lagt bag os. I 2022 afviklede vi fugleskydning den første tirsdag i juli og fire skiveskydninger på de traditionelle dage. Tingenes tilstand var igen normal.
Dette betyder ikke, at verden er blevet normal - desværre. I Europa har vi med rædsel set, at ikke alle håndterer rifler og ammunition på samme fredelig vis, som os.

Mod udgangen af 2021 blev bestyrelsen informeret om, at æresmedlem Per Handberg Nielsen var ramt af en alvorlig kræftsygdom. Udviklingen gik stærkt, så i februar måtte vi tage afsked med en ildsjæl, der både i bestyrelsen, som marchleder og i skiveudvalget gennem årene havde gjort et uvurderligt arbejde. Per fik 80 gode leveår.

Ved årets generalforsamling takkede kasserer Jørgen Herholdt af efter 24 års aktiv tjeneste. Ved den efterfølgende generalforsamling, blev Jørgen helt fortjent udnævnt til æresmedlem. Ny kasserer blev Henrik Birch, mens Kurt Eg trådte ind i bestyrelsen og Kim Juel Gregersen blev ny suppleant.

Også i andre udvalg kom nye kræfter til. Ny mulktmand blev Jesper Carlsson, mens Kim Juel Gregersen blev ny suppleant. Kevin Hjorth Andersen blev ny marchleder, mens Henrik Dyrvig påtog sig assistentposten.

12 nye skydebrødre kunne vi tage imod ved årets to indballoteringer. Det er godkendt, men da et næsten tilsvarende antal afgik i årets løb, står vi ved året udgang nærmest på status quo i forhold til sidste år. Lad os håbe, at vi får flere nye aktive medlemmer i 2023.

Vores nye kasserer fik bragt selskabet ind i den fagre nye verden. Selskabet har nu fået MobilePay, hvilket giver en alternativ betalingsmulighed på flere områder. Skydeudvalgsformanden modtager fortsat alene gode danske kontanter.

Efter i en årrække at have sluttet året af med kogt torsk på Håndværkeren, blev vi i år beværtet med stegt flæsk med persillesovs. Udtrykket "Torskegilde" er således en saga blot. Fremover hedder novembers arrangement "Årsafslutning". Det giver også friere valgmulighed af aftenens menu.

Det fine arkivrum, vi overtog sidste år på Vor Frue Skole, har vi været meget tilfredse med. Nu står vi overfor at skulle forlade det igen, da det skal bruges til andet formål. Vi bliver dog ikke ringere stillet. Nok tværtimod. Vi har fået tilbudt et andet lokale på samme adresse.

Dette nyhedsbrev er årets nummer 25. I 2021 blev der udsendt 26. Det må siges at være stabilt.

Med et naivt ønske om et for Europa fredeligere 2023, vil jeg slutte med at citere Yoko Ono og John Lennon: "Happy Xmas (War Is Over)".

Alle skydebrødre med familier ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår.


   

Tilbage til listen