Forrige recordNæste record   Mindeord for Mogens Rasmussen

28. januar 2019

Medlem af selskabet, Mogens Ole Rasmussen, er afgået ved døden den 25. januar 2019, i en alder af 76 år. Mogens Rasmussen blev indballoteret i selskabet ved generalforsamlingen den 13. marts 1967 med Erik Hansen som proponent. Under fugleskydningsmiddagen i 2017 modtog Mogens således 50 års nålen. Han var ved sin død selskabets nestor.

Mogens Rasmussen har i livet været politisk aktiv og har ydet en stor indsats for AOF. Sporten lå Mogens meget på sinde. Han har været frivillig aktiv i såvel KFUM Boldklub og Roskilde Idrætsunion. Begge steder blev han hædret med æresmedlemskab. Det er næsten symbolsk og smukt, at Mogens døde på dagen for afholdelse af Roskilde Idrætsunions årlige idrætsfest i Roskilde Hallen. Mogens med frue havde deltaget ved samtlige 27 tidligere idrætsfester.

Personligt har jeg gennem de seneste måneder haft et slags samarbejde med Mogens Rasmussen. Som administrator af Facebookgruppen "Roskilde før og nu" blev jeg i efteråret kontaktet af Mogens og modtog efterfølgende hans besøg. Som arkitekt gennem en årrække i Roskilde Kommune lå Mogens inde med en kasse dias af lokaliteter i Roskilde og omegn. Billederne var i sin tid over nogle årtier taget af chefarkitekt ved Roskilde Kommune, Mogens Suhr Andersen. Det var Mogens Rasmussens ønske, at billederne kom ud til byens borgere. De mange billeder blev digitaliseret og bliver stadig bragt i "Roskilde før og nu" med et par dages mellemrum. Serien kalder vi "Dagens Mogens".

Ved sit besøg hos mig betroede Mogens mig, at helbredet ikke var godt, og at han ikke havde langt igen. Derfor kommer denne sørgelige meddelelse ikke som en overraskelse for mig.

Mogens Rasmussen efterlader sig hustruen Karna samt børn, svigerbørn og børnebørn. Bisættelsen fandt sted fra Jakobskirken den 30. januar klokken 13.

Æret være Mogens Rasmussens minde.

 

   

Tilbage til listen