Forrige recordNæste record   Mindeord for Erik Sundstrøm

17. oktober 2009

Medlem af selskabet, købmand Erik Sundstrøm er afgået ved døden den 16. oktober 2009, 81 år gammel. Erik blev født den 28. august 1928. Hans fødselsdag er således sammenfaldende med fugleskydningsselskabets stiftelsesdato.

Erik var en rigtig Roskilde-dreng. Han blev født i Karen Olsdatter Stræde og levede hele sit liv i byen.
Købmandshandel var Eriks liv og også hans store interesse i pensionistalderen.

Som helt ung var Erik ansat hos tobaksfirmaet C.W. Obel i København. Men allerede i en tidlig alder etablerede han sig som selvstændig købmand på hjørnet af Elisagårdsvej og Københavnsvej. Som en af byens første åbnede Erik i 1972 et supermarked. Det var Spar i Dommervænget.

Det organisatoriske arbejde var også en stor del af Eriks liv. I mange år var han formand for Roskilde og Omegns Købmandsforening og for Roskilde Handelsstandsforening, ligesom han var aktiv i Sparkæden, såvel på nationalt som internationalt plan.

Da Erik i 1994 solgte sit supermarked, kunne han ikke helt slippe erhvervet. I en årrække drev han købmandshandel i flere af sjællands fængsler. Han var i 70´erne, før han helt stoppede som aktiv.

Erik har altid været en meget aktiv mand. Helt fra sin ungdom var han medlem af og træner i Atletikklubben Hellas, og var i mange år og indtil sin død æresmedlem af klubben.
Som pensionist spillede Erik kegler, bowlede, gik i vinklub og tog på rejser. Der skete altid noget omkring Erik, og det var altid hyggeligt at være i hans selskab.

Erik blev enkemand, da hans hustru Edith afgik ved døde i 1995. Erik flyttede efterfølgende til en lejlighed i Borgerstiftelsens ejendom i Jernbanegade 68.

Erik var i mange år medlem af Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab. Han blev indballoteret mandag den 29. juni 1964. Som proponent stod selskabets daværende formand, købmand og oberstløjtnant C.E. Johansen.
Erik var altid glad for at deltage i selskabets arrangementer. I mange år kneb det med tiden, da hans erhverv medførte store opgaver på dyrskuepladsen i forbindelse med det årlige dyrskue og festivalen. Begge begivenheder ligger tæt på fugleskydningsdagen.
Faktisk skulle der gå 44 år, før Erik deltog i en skiveskydning. Til gengæld mødte han så trofast op herefter, så længe helbredet tillod det.

Selv er jeg meget berørt af Eriks død. Jeg har kendt ham i mange år, og det var ham, der stod som proponent ved min indballotering i selskabet. Jeg blev den eneste, Erik foreslog optaget i selskabet.

Erik efterlader sig sønnen Palle og svigerdatteren Helle.

Æret være Erik Sundstrøms minde.

 

 

 

 

 

 

   

Tilbage til listen