Forrige recordNæste record   Poul Breusch Larsen ny fuglekonge

7. juli 2010

Igen har selskabet fået en ny majestæt, denne gang Poul Breusch Larsen, hvilket ikke mindst var en overraskelse for "fugledronningen" da hun ankom i "Kone 1", ganske uvist om, hvilken prominent ægtemand hun skulle afhente.
Det var selskabets fanebærer, Dan Rasmus Petersen, der affyrede det "dræbende" skud mod fuglen, og derfor nu tillige bærer titlen kongeskytte.

Efter en periode med hedebølge var temperaturen på fugleskydningsdagen mere moderat. Det var faktisk et perfekt vejr til march og til skydning iført skjorte, slips og tilknappede jakker.
Efter fuglekongens obligatoriske morgenbitter, gik marchen den traditionelle vej til det gamle rådhus, hvor borgmester Poul Lindor Nielsen tog imod med nogle gode ord til skydebrødrene.
I restaurant Håndværkerens have havde Preben Rasmussen sørget for at opsætte en stor pavillon, så alle kunne sidde i skygge og i læ for den regn, der aldrig kom.
108 skytter afgav ialt 677 skud, før brystpladen var faldet, og 110 skydebrødre kunne sætte sig til bords.
Under frokosten talte fuglekongen for Hendes Majestæt Dronningen. Formanden Jørgen Ypkendanz talte for fuglekongen, Henrik Brandt for Danmark, Per Buchholz for skytterne og Kim Lundshøj på vegne af de nye skydebrødre til selskabet.
Seks skydebrødre kunne hædres for 25 år i selskabet. Det ver Hardy Jensen, Mogens Mondrup, Erik Munk, Charlis Vogelbein, Allan Ohms og Kjeld Petersen. Det var kun de to sidstnævnte, der var til stede og kunne modtage hæderen.

Billeder fra dagen kan ses under "Billeder" og artiklen fra dagens udgave af Dagbladet under "Artikler" .

   

Tilbage til listen