Forrige recordNæste record   Spis brød til og støt konserveringsprojektet

25. juni 2016

Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab har netop indgået en aftale med Lauras Bakery, der har lokal afdeling på hjørnet af Stændertovet og Gullandstræde. Fra den 4. juli bliver det populære Softkærnebrød solgt i Roskilde under navnet Fuglekongebrød. På brødets overside vil selskabets fugl fra emblemet været præget i skorpen. For hvert solgte Fuglekongebrød yder Lauras Bakery et beløb til støtte for konserveringsprojektet af de malede skiver.

 

Fuglekongebrødet er 100 % økologisk og baseret på en masse kerner, intet hvedemel og ingen gær.
Der bruges udelukkende surdej som hævemiddel, hvilket giver en bedre smag, men også en langt bedre holdbarhed i forhold til traditionelle gærbrød.
Rugmelet, der benyttes er ”svedjerugmel”, en gammel skandinavisk rugsort, der igen bliver dyrket til fødevareindustrien.
Svedjerugmel er 14-17 % mere proteinholdig end traditionelt rugmel, hvilket naturligvis også gør fiberindholdet langt højere. Alt i alt et sundere brød.


Brødet indeholder:

  • Skåret rugkerner
  • Græskarkerner
  • Hørfrø
  • Solsikkekerner
  • Svedjerugmel
  • Salt
  • Flydende malt (spiret brændt byg)

Surdejen er baseret på svejderugmel og vand.

Fuglekongebrødet forventes at blive serveret til sildeanretningen ved årets fugleskydning.

 

 Se her brødet og stempletfolder og plakat.

   

Tilbage til listen